Bitcoinhandelaar bevriest tegoeden van klanten

bitcoin

Na Mt. Gox verkeert nu opnieuw een grote bitcoinhandelaar in problemen. Vircurex maakt bekend de tegoeden van zijn klanten te hebben bevroren. Het bedrijf stelt dat een aantal klanten grote hoeveelheden bitcoins hebben opgenomen, waardoor Vircurex simpelweg geen geld meer heeft.

De bitcoinhandelaar heeft op zijn website een verklaring geplaatst. Vircurex werd vorig jaar twee keer gehackt, waarbij een flinke hoeveelheid bitcoins zijn gestolen. De handelaar vergoeden de schade die klanten hierdoor hadden geleden en verloor hierdoor een flinke hoeveelheid van zijn bitcoinvoorraad. De handel van klanten zorgde ervoor dat de handelaar langzaam weer meer bitcoins in voorraad kreeg.

Tekort

Een aantal klanten besloten onlangs echter een grote hoeveelheid bitcoins van Vircurex te halen, waardoor de dienst nu met een tekort aan bitcoins heeft te kampen. Het bedrijf zag zich daardoor genoodzaakt de tegoeden van een onbekend aantal klanten te bevriezen.

De website hoopt een doorstart te kunnen maken en de tegoeden van klanten stapsgewijs weer beschikbaar te kunnen maken. Vircurex wil eerst een selecte groep klanten weer beschikking geven over hun bitcoins. De handel van deze selecte groep kan Vircurex nieuwe bitcoins opleveren, waardoor op termijn steeds meer accounts weer beschikbaar moeten zijn.

Malafide Twitter-accounts

Cybercriminelen spelen overigens nu al in op de commotie rond Vircurex. Op Twitter zijn twee malafide accounts aangemaakt met de namen 'vircurex.' en 'vircurex.eu'. Vircurex stelt op zijn website niets met deze accounts te maken te hebben. De handelaar benadrukt klanten nooit om inloggegevens voor hun account te zullen vragen en vraagt klanten dan ook met klem deze gegevens niet aan de Twitter-accounts te verstrekken.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1