Bitcoinhandelaar bevriest tegoeden van klanten

bitcoin

Na Mt. Gox verkeert nu opnieuw een grote bitcoinhandelaar in problemen. Vircurex maakt bekend de tegoeden van zijn klanten te hebben bevroren. Het bedrijf stelt dat een aantal klanten grote hoeveelheden bitcoins hebben opgenomen, waardoor Vircurex simpelweg geen geld meer heeft.

De bitcoinhandelaar heeft op zijn website een verklaring geplaatst. Vircurex werd vorig jaar twee keer gehackt, waarbij een flinke hoeveelheid bitcoins zijn gestolen. De handelaar vergoeden de schade die klanten hierdoor hadden geleden en verloor hierdoor een flinke hoeveelheid van zijn bitcoinvoorraad. De handel van klanten zorgde ervoor dat de handelaar langzaam weer meer bitcoins in voorraad kreeg.

Tekort

Een aantal klanten besloten onlangs echter een grote hoeveelheid bitcoins van Vircurex te halen, waardoor de dienst nu met een tekort aan bitcoins heeft te kampen. Het bedrijf zag zich daardoor genoodzaakt de tegoeden van een onbekend aantal klanten te bevriezen.

De website hoopt een doorstart te kunnen maken en de tegoeden van klanten stapsgewijs weer beschikbaar te kunnen maken. Vircurex wil eerst een selecte groep klanten weer beschikking geven over hun bitcoins. De handel van deze selecte groep kan Vircurex nieuwe bitcoins opleveren, waardoor op termijn steeds meer accounts weer beschikbaar moeten zijn.

Malafide Twitter-accounts

Cybercriminelen spelen overigens nu al in op de commotie rond Vircurex. Op Twitter zijn twee malafide accounts aangemaakt met de namen 'vircurex.' en 'vircurex.eu'. Vircurex stelt op zijn website niets met deze accounts te maken te hebben. De handelaar benadrukt klanten nooit om inloggegevens voor hun account te zullen vragen en vraagt klanten dan ook met klem deze gegevens niet aan de Twitter-accounts te verstrekken.

Lees ook
Juniper Networks breidt zijn Connected Security-aanbod uit

Juniper Networks breidt zijn Connected Security-aanbod uit

Juniper Networks kondigt de beschikbaarheid aan van twee nieuwe oplossingen binnen zijn reeds uitgebreide Juniper Connected Security-reeks. De eerste combineert de Contrail Enterprise Multicloud en cSRX-firewall. Daarmee is het de eerste voor productieomgevingen geschikte oplossing met een complete reeks van functies voor orchestration,...

CES 2019: hoofdrol voor security en cloud in nieuwe oplossingen

CES 2019: hoofdrol voor security en cloud in nieuwe oplossingen

5G, kunstmatige intelligentie, IoT en zelfrijdende voertuigen zijn enkele van de hoofdthema’s van de afgelopen CES dat begin januari plaatsvond in Las Vegas. De grootste beurs van consumentenelektronica ter wereld is daardoor ook steeds meer een plek voor meer abstracte oplossingen, waarin security en cloud computing een grote rol spelen. Het Nederlandse...

Cisco brengt SD-WAN en security samen

Cisco brengt SD-WAN en security samen

Cisco brengt zijn security en software-defined wide area network (SD-WAN) technologieën samen om organisaties te helpen sneller en met meer keuze en vertrouwen naar de cloud te gaan. Het wide area network (WAN) ondergaat een enorme transformatie. Vandaag zetten organisaties hun applicaties in verschillende clouds – public, private en SaaS. Mensen werken...