Bijna 600 Nederlanders gedupeerd door datalek Ashley Madison

Bij de cyberinbraak bij Ashley Madison, een Amerikaanse website die vreemdgangers met elkaar in contact brengt, zijn ook gegevens van een groep Nederlanders uitgelekt. Het gaat om 594 Nederlanders, waarvan de meeste uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam komen.

Dit meldt RTL Nieuws, dat de datasets heeft geanalyseerd die de aanvallers van de website hebben laten uitlekken. In totaal zijn bij de cyberinbraak de gegevens van 37 miljoen klanten gestolen, waaronder dus van 594 Nederlanders. 93 gedupeerden komen uit Amsterdam, 30 uit Den Haag en 26 uit Rotterdam. Andere steden met meer dan tien gedupeerden zijn Utrecht (20), Haarlem (18) en Breda (12).

1.731 transacties

De Nederlandse klanten blijken gezamenlijk de afgelopen jaren 1.731 creditcardtransacties te hebben gedaan. Dit komt neer op iets minder dan drie transacties per gebruiker. Van de klanten zijn naast creditcardtransacties ook IP-adressen, e-mailadressen en woonadressen uitgelekt.

Vanochtend is opnieuw data uitgelekt van de website. Het gaat ditmaal onder andere om de broncode van de website en de inbox van het mailaccount van Noel Biderman, CEO van Avid Life Media. Avid Life Media is het moederbedrijf van Ashley Madison.

Lees ook
Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1