Bijna 600 Nederlanders gedupeerd door datalek Ashley Madison

Bij de cyberinbraak bij Ashley Madison, een Amerikaanse website die vreemdgangers met elkaar in contact brengt, zijn ook gegevens van een groep Nederlanders uitgelekt. Het gaat om 594 Nederlanders, waarvan de meeste uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam komen.

Dit meldt RTL Nieuws, dat de datasets heeft geanalyseerd die de aanvallers van de website hebben laten uitlekken. In totaal zijn bij de cyberinbraak de gegevens van 37 miljoen klanten gestolen, waaronder dus van 594 Nederlanders. 93 gedupeerden komen uit Amsterdam, 30 uit Den Haag en 26 uit Rotterdam. Andere steden met meer dan tien gedupeerden zijn Utrecht (20), Haarlem (18) en Breda (12).

1.731 transacties

De Nederlandse klanten blijken gezamenlijk de afgelopen jaren 1.731 creditcardtransacties te hebben gedaan. Dit komt neer op iets minder dan drie transacties per gebruiker. Van de klanten zijn naast creditcardtransacties ook IP-adressen, e-mailadressen en woonadressen uitgelekt.

Vanochtend is opnieuw data uitgelekt van de website. Het gaat ditmaal onder andere om de broncode van de website en de inbox van het mailaccount van Noel Biderman, CEO van Avid Life Media. Avid Life Media is het moederbedrijf van Ashley Madison.

Lees ook
Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?