Bijna 600 Nederlanders gedupeerd door datalek Ashley Madison

Bij de cyberinbraak bij Ashley Madison, een Amerikaanse website die vreemdgangers met elkaar in contact brengt, zijn ook gegevens van een groep Nederlanders uitgelekt. Het gaat om 594 Nederlanders, waarvan de meeste uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam komen.

Dit meldt RTL Nieuws, dat de datasets heeft geanalyseerd die de aanvallers van de website hebben laten uitlekken. In totaal zijn bij de cyberinbraak de gegevens van 37 miljoen klanten gestolen, waaronder dus van 594 Nederlanders. 93 gedupeerden komen uit Amsterdam, 30 uit Den Haag en 26 uit Rotterdam. Andere steden met meer dan tien gedupeerden zijn Utrecht (20), Haarlem (18) en Breda (12).

1.731 transacties

De Nederlandse klanten blijken gezamenlijk de afgelopen jaren 1.731 creditcardtransacties te hebben gedaan. Dit komt neer op iets minder dan drie transacties per gebruiker. Van de klanten zijn naast creditcardtransacties ook IP-adressen, e-mailadressen en woonadressen uitgelekt.

Vanochtend is opnieuw data uitgelekt van de website. Het gaat ditmaal onder andere om de broncode van de website en de inbox van het mailaccount van Noel Biderman, CEO van Avid Life Media. Avid Life Media is het moederbedrijf van Ashley Madison.

Lees ook
Lazarus richt zich op defensie-industrie

Lazarus richt zich op defensie-industrie

Kaspersky heeft een nieuwe campagne geïdentificeerd van Lazarus, een zeer productieve geavanceerde dreigingsactor. Lazarus is actief vanaf ten minste 2009 en is betrokken geweest bij grootschalige cyberspionagecampagnes, ransomware-campagnes en zelfs aanvallen op de cryptocurrency-markt.

Reactie Kaspersky op cyberattack via Centreon software

Reactie Kaspersky op cyberattack via Centreon software

Het Franse nationale bureau voor beveiliging van informatiesystemen (ANSSI) heeft een rapport gepubliceerd over een cyberaanvalcampagne tegen verschillende Franse bedrijven via een backdoor die in de software van Centreon is geïnstalleerd. Dit is waarschijnlijk al gaande sinds 2017

DDoS-aanvallen gedaald door toename cryptomining

DDoS-aanvallen gedaald door toename cryptomining

Het aantal DDoS-aanvallen, dat door Kaspersky DDoS Prevention werd gedetecteerd in Q4 2020 is weliswaar licht gestegen vergeleken met Q4 2019, het is echter 31% minder in vergelijking met Q3 2020. Deze daling kan in verband worden gebracht met de groeiende belangstelling voor cryptocurrency-mining.