Bijna 6 op de 10 security- en ontwikkelteams werken samen aan veilige apps

pixabay-boskampi-programming-1873854_960_720

Binnen 58% van de organisaties werken ontwikkelaars en security professionals samen om te bepalen welke beveiligingsproblemen prioriteit krijgen. Hierbij wordt vooral gekeken naar de ernst van het probleem. Ook noemt 43% van de IT-professionals het eenvoudiger om beveiligingsproblemen tijdens de ontwikkeling te verhelpen, dan via patches.

Dit blijkt uit onderzoek van Veracode en ESG onder IT-professionals naar de wijze waarop bedrijven omgaan met applicatiebeveiliging en het testen hiervan. 58% van de respondenten geeft aan dat de inzet van DevOps het mogelijk heeft gemaakt dynamische testen te automatiseren, zodat webapplicaties continu kunnen worden gemonitord. 56% geeft aan dat DevOps geautomatiseerde security testen mogelijk maakt gedurende de ontwikkelfase.

Voor 62% een topprioriteit

62% van de IT-professionals stelt dat applicatiebeveiliging veel aandacht krijgt van ontwikkelaars binnen hun organisaties. 18% noemt security een topprioriteit. Ontwikkelaars worden echter relatief weinig afgerekend op het beveiligingsniveau van applicaties die zij ontwikkelen. IT-professionals geven aan dat ontwikkelaars vooral worden afgerekend op functionaliteit (33%) en betrouwbaarheid (24%). Security staat op de derde plek met 18%.

Daarnaast geeft 36% van de IT-professionals aan van mening te zijn dat hun organisatie onvoldoende investeert in applicatiebeveiliging. Ook valt op dat niet alle organisaties statische applicatietesten uitvoeren. De belangrijke redenen hiervoor zijn de complexiteit van de implementatie hiervan (31%) en de vrees dat dergelijke testen de ontwikkeling zullen vertragen (17%).

Onderzoek

Alle resultaten van het onderzoek zijn terug te vinden in de blogpost die Veracode over het onderzoek heeft gepubliceerd.

Lees ook
Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint, publiceert vandaag de tiende editie van het jaarlijkse State of the Phish-rapport. Hieruit blijkt dat meer dan twee derde (69%) van Nederlandse werknemers hun organisaties bewust in gevaar brengt. Dit leidt tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies. Ondanks een lichte daling van succesvolle phishing-aanvall1

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Niemand weet wat ‘The Next Big Thing’ in het dreigingslandschap wordt. Wat wel mogelijk is, is terugkijken naar 2023, opvallende gedragingen van actoren identificeren en een gefundeerde inschatting maken van wat 2024 mogelijk in petto heeft.

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet voegt een nieuwe oplossing toe aan zijn aanbod van ruim 40 door AI ondersteunde security-producten. Het gaat om Fortinet Advisor, een generative AI (GenAI) assistant. Fortinet Advisor maakt momenteel deel uit van FortiSIEM, de security information & event management (SIEM)-oplossing van Fortinet, en FortiSOAR, zijn security orchestration,1