'Bezoekers en atleten van Olympische Winterspelen zijn doelwit van hackers'

iphoneipadmini

Bezoekers en atleten van de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji moeten waakzaam zijn voor hackers. De Amerikaanse televisiezender NBC waarschuwt dat Russische hackers het tijdens de Winterspelen hebben gemunt op zowel deelnemers als bezoekers.

Een verslaggever NBC stelt in samenwerking met een beveiligingsexpert de proef op de som te hebben genomen. De twee reisde af naar Sotsji met zowel een laptop als een smartphone en maakte gebruik van openbare WiFi-netwerken. Zo maakte de expert en verslaggever verbinding met het WiFi-netwerk van een café. Hun smartphone zou echter direct gehackt zijn en automatisch malware hebben gedownload.

Telefoongesprekken afluisteren

De malware op de smartphone stelt cybercriminelen volgens NBC in staat telefoongesprekken af te luisteren of op te nemen. Daarnaast zouden de hackers toegang hebben gekregen tot alle informatie die op de smartphone aanwezig was.

Naast de smartphone hadden de verslaggever en beveiligingsexpert ook een laptop bij zich. Ook dit apparaat werd binnen 24 uur na aankomst in Sotsji gehackt. De malware op de laptop blijkt informatie te hebben verzonden naar Russische servers.

Lees ook
WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.