'Bezoekers en atleten van Olympische Winterspelen zijn doelwit van hackers'

iphoneipadmini

Bezoekers en atleten van de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji moeten waakzaam zijn voor hackers. De Amerikaanse televisiezender NBC waarschuwt dat Russische hackers het tijdens de Winterspelen hebben gemunt op zowel deelnemers als bezoekers.

Een verslaggever NBC stelt in samenwerking met een beveiligingsexpert de proef op de som te hebben genomen. De twee reisde af naar Sotsji met zowel een laptop als een smartphone en maakte gebruik van openbare WiFi-netwerken. Zo maakte de expert en verslaggever verbinding met het WiFi-netwerk van een café. Hun smartphone zou echter direct gehackt zijn en automatisch malware hebben gedownload.

Telefoongesprekken afluisteren

De malware op de smartphone stelt cybercriminelen volgens NBC in staat telefoongesprekken af te luisteren of op te nemen. Daarnaast zouden de hackers toegang hebben gekregen tot alle informatie die op de smartphone aanwezig was.

Naast de smartphone hadden de verslaggever en beveiligingsexpert ook een laptop bij zich. Ook dit apparaat werd binnen 24 uur na aankomst in Sotsji gehackt. De malware op de laptop blijkt informatie te hebben verzonden naar Russische servers.

Lees ook
"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.