Beveiliging grootste struikelblok bij koppelen gebruikers aan applicaties

Beveiliging vormt het grootste obstakel bij het koppelen van gebruikers aan applicaties. Ook BYOD, toegang tot mobiele apparaten en beheer hiervan bezorgen IT-professionals zorgen.

Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 376 IT-professionals. 55% van de IT-professionals blijkt beveiliging te zien als grootste uitdaging bij het koppelen van gebruikers aan applicaties. Daarnaast ziet 30% van de IT-professionals Bring Your Own Device als belangrijke uitdaging, 30% de toegang op mobiele devices, 26% het beheer en 23% het verzekeren van toegang op ieder moment.

Harm de Haan, Manager Consultancy & member Advisory Board bij Telindus: “Dat de verschillende infrastructuurlagen, access, connectivity en datacenter, steeds verder met elkaar integreren zorgt er ook voor dat de uitdagingen op securitygebied toenemen. Op dit moment wordt er nog veel gebruik gemaakt van standalone oplossingen die individueel gekoppeld zijn aan een applicatie, maar deze sluiten niet op elkaar aan. Hierdoor is het beheer van security-oplossingen ontzettend complex geworden. Daar komt nog bij dat steeds meer werknemers zelf devices mee naar kantoor nemen (BYOD), vanuit de organisatie aangeboden krijgen (Choose Your Own) en buiten kantoor toegang willen hebben tot bedrijfsapplicaties. Security staat of valt met de zwakste schakel. Daarom is het cruciaal dat security meegenomen wordt vanaf het ontwerp van de infrastructuur, security by design. Dit gaat verder dan het implementeren van firewalls. Vooral bij optimaal Enterprise Mobility Management is preventie, detectie en analyse noodzakelijk.”

Lees ook
ISACA: kloof in cyberskills maakt bedrijven kwetsbaar voor aanvallen

ISACA: kloof in cyberskills maakt bedrijven kwetsbaar voor aanvallen

ISACA lanceert vandaag nieuw onderzoek naar de staat van cyberbeveiliging. Uit het onderzoek, ‘State of Cybersecurity 2023’, blijkt dat de helft (52%) van cybersecurity-professionals die een jaar geleden een toename of afname zagen in het aantal cyberaanvallen, nu meer cyberaanvallen ervaren.

Cybersecuritymonitor 2022 namens Digital Trust Center

Cybersecuritymonitor 2022 namens Digital Trust Center

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft voor het zesde jaar op rij de Cybersecuritymonitor uitgebracht. Deze publicatie wordt mede op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gemaakt. Dit rapport geeft inzicht in de actuele stand van zaken rond de cyberweerbaarheid van bedrijven en huishoudens in Nederland.

Bedrijven die cybersecurity afstemmen op bedrijfsdoelstellingen zien omzetgroei

Bedrijven die cybersecurity afstemmen op bedrijfsdoelstellingen zien omzetgroei

Bedrijven die cybersecurity afstemmen op hun bedrijfsdoelstellingen kunnen aanzienlijk besparen op de kosten van cyberaanvallen en tegelijkertijd hun omzetgroei verhogen en hun marktaandeel vergroten, blijkt uit nieuw onderzoek van Accenture. Dit belangrijke inzicht komt naar voren in een tijd waarin we een wereldwijde toename van cyberaanvallen w1