Beveiligde e-maildienst Lavabit kondigt terugkeer aan

De beveiligde e-maildienst Lavabit werkt aan een terugkeer. Op de website van de e-maildienst wordt afgeteld naar 20 januari, de dag waarbij de inauguratie van Donald Trump als president van de Verenigde Staten plaatsvindt.

Lavabit is een maildienst die onder andere bekendheid verwierf door het gebruik van de dienst door klokkenluider Edward Snowden. De dienst werd in 2013 uit de lucht gehaald nadat oprichter Ladar Levison onder druk werd gezet de Amerikaanse autoriteiten toegang te geven tot het e-mailaccount van Snowden. Om dit te voorkomen besloot Levison het bedrijf op te heffen en Lavabit te sluiten.

Op de website van Lavabit wordt nu afgeteld naar 20 januari en wordt de boodschap ‘PRIVATE. SECURE. EMAIL. ARRIVING SOON.’ getoond. Het is niet bekend of Lavabit in de vroegere vorm terugkomt of dat een nieuwe vorm van de dienst is ontwikkeld.

Meer over
Lees ook
HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP gaat McAfee LiveSafe service standaard wereldwijd als ‘pre-install’ meeleveren met nieuwe consumentenpc’s en zakelijke pc’s. McAfee LiveSafe is een ‘cross-device’ beveiligingsdienst die de data, identiteitsgegevens en alle pc’s, Macs, smartphones en tablets van gebruikers beschermt. “We staan aan de vooravond van een nieuw computertijdperk, wa1