Belastingdienst waarschuwt voor valse e-mails

De Belastingdienst waarschuwt voor valse e-mails met een verdachte bijlage die uit naam van de Belastingdienst worden verzonden. Het is de vierde keer in korte tijd dat dergelijke e-mailberichten opduiken.

De meest recente e-mail is ondertekend door Riena de Boer uit naam van Belastingdienst Nederland. De mail verwijst naar een factuur dat in de bijlage zou zijn meegezonden. In de bijlage van het bestand zit het bestand ‘Factuur.jar’. De Belastingdienst waarschuwt het bestand niet te openen en de e-mail direct te verwijderen.

De Belastingdienst waarschuwt ook op 17 oktober, 9 oktober en 17 september voor valse e-mailberichten die uit haar naam worden verzonden. In deze eerdere e-mailberichten werd beweerd dat de ontvanger een betalingsachterstand heeft bij de Belastingdienst en werd gevraagd het achterstallige bedrag te voldoen via een meegezonden valse bankrekening.

Meer over
Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1