Bedrijven vinden hosting en cloud met extra security garanties meerprijs waard

Veel bedrijven geven aan dat het realiseren van kostenbesparingen voor hen een belangrijke motivatie is de cloud te omarmen. Bijna de helft van alle bedrijven (48,7%) is echter bereid een meerprijs te betalen indien hosting- en cloudproviders extra garanties kunnen geven op het gebied van IT-beveiliging.

Dit blijkt uit onderzoek van 451 Research onder 600 IT-professionals wereldwijd. Naast extra garanties op het gebied van IT-beveiliging zijn bedrijven ook bereid in de buidel te tasten voor extra garanties op het gebied van prestaties van services (43,3%) en het uitbesteden van operationeel management (27,9%).

30% meerprijs voor extra garanties

Gemiddeld zijn bedrijven bereid 30% meer te betalen voor extra garanties. IT-professionals geven aan voor verbeterde klantenservice en ondersteuning het meest te willen betalen (33,3% meer), terwijl zij voor het uitbesteden van operationeel management het minst diep in de buidel willen tasten (27,9% extra).

De behoeften van bedrijven en het huidige aanbod van hosting- en cloudproviders blijken in veel gevallen niet goed op elkaar aan te sluiten. Zo vindt 58,1% van de respondenten het van belang dat infrastructuur- of applicatie services gebundeld zijn met security services of managed services. Dit terwijl slechts 38,8% aangeeft dat hun huidige provider deze combinatie aanbiedt.

Data migreren

De mismatch is het grootst bij diensten die providers aanbieden om workloads en data te migreren vanuit het datacenter van de klant naar het datacenter van de provider of een andere omgeving, zoals de public cloud. 42,9% vindt het van belang dat hun hosting- of cloudprovider een dergelijke migratie kan uitvoeren, terwijl slechts 19,5% aangeeft dat hun huidige provider deze mogelijkheid biedt.

“We praten regelmatig over de prijsconcurrentie in cloud infrastructuur en -applicaties, waardoor veel service providers zich afvragen hoe zij zichzelf kunnen onderscheiden”, zegt Liam Eagle, onderzoeksdirecteur bij 451 Research. “Het goede nieuws is dat veel klanten ons vertellen dat zij leveranciers beoordelen op waarde in plaats van kosten. Deze waarde kan liggen in services zoals garandeerde niveau’s van prestaties, security en ondersteuning.”

Lees ook
De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.