Bedrijven investeren in 2020 voor het eerst meer dan 100 miljard dollar in security

Bedrijven wereldwijd investeren in 2020 voor het eerst meer dan 100 miljard dollar in security technologie. Het gaat hierbij om IT-beveiligingsdiensten, -hardware en -software.

Dit voorspelt onderzoeksbureau IDC. Dit jaar investeren bedrijven wereldwijd 73,7 miljard dollar in security technologie. IDC verwacht dat de omzet uit dergelijke technologie gaat stijgen met een samengestelde jaarlijkse groei van 8,3% tot 101,6 miljard dollar in 2020. Dit betekent dat investeringen in security technologie tweemaal zo snel groeien als de investeringen in IT-technologie.

Angst voor aanvallen en afpersingen

“In het hedendaagse security klimaat zijn bedrijven bang slachtoffer te worden van de volgende grote cyberaanval of cyberafpersing”, zegt Sean Pike, vice president security producten bij IDC. “Security krijgt hierdoor veel aandacht van bestuursraden, die eisen dat security budgetten slim worden ingezet en oplossingen optimaal presteren.”

IDC voorspelt dat banken met 8,6 miljard dollar in 2016 het meest zullen investeren in security, gevolgd door de maakindustrie, rijksoverheden en de procesindustrie. Deze vier industrieën zijn naar verwachting goed voor 37% van de wereldwijde omzet uit security technologie. Ook de komende vijf jaar blijvende deze sectoren de grootste investeerders in security. De investeringen groeien het snelst in de gezondheidszorg, met een samengestelde groei van 10,3%. De zorg wordt gevolgd door de telecomindustrie, utiliteitssector, lokale overheden, beveiligingsindustrie en financiële dienstverlening. De investeringen in deze sectoren groeien in alle gevallen met een samengestelde jaarlijkse groei van meer dan 9%.

Security diensten zijn populair

Bedrijven investeren het meest in security gerelateerde diensten. Deze diensten zijn goed voor bijna 45% van alle investeringen in security in 2016. Managed security services is het grootste segment binnen deze markt en is in 2016 naar verwachting goed voor een omzet van 13 miljard dollar. Security software is het op één na grootste segment. In dit segment is ruim driekwart van de omzet afkomstig uit endpoint security, identity and access management en software voor het beheren van security en kwetsbaarheden.

De Verenigde Staten is naar verwachting tot 2020 de grootste afzetmarkt voor security technologie. In 2016 komt de omzet in de VS naar verwachting uit op 31,5 miljard dollar. West-Europa is de op één na grootste markt, met een verwachte omzet van bijna 19,5 miljard dollar in 2016. Azië/Pacific (exclusief Japan) is met een samengestelde groei van 13,8% de snelst groeiende markt tot 2020, gevolgd door het Midden-Oosten, Afrika en West-Europa.

Lees ook
SANS publiceert resultaten onderzoek naar security Internet of Things

SANS publiceert resultaten onderzoek naar security Internet of Things

SANS heeft een onderzoek afgerond naar de security-aspecten van het Internet of Things. In het '2013 Securing the Internet of Things' geheten rapport zijn de resultaten gebundeld van gesprekken met 391 IT-specialisten. Daarin gaan zij in op de huidige stand van zaken rond Internet of Things en de nabije toekomst. Op 15 januari organiseert SANS een1

Kingston lanceert beveiligde USB-stick met USB 3.0-ondersteuning

Kingston lanceert beveiligde USB-stick met USB 3.0-ondersteuning

Kingston lanceert de DataTraveler Locker+ G3 USB 3.0 Flash drive. De nieuwste generatie van de DataTraveler Locker+ G3 biedt dankzij USB 3.0 hogere datasnelheden dan zijn voorganger. De USB-sticks van Kingston zijn beveiligd met een wachtwoord en is voorzien van hardware die alle opgeslagen data automatisch versleuteld. Gebruikers kunnen hierdoor1

Best practices helpen privé-apparaten veilig op de werkvloer te gebruiken

Best practices helpen privé-apparaten veilig op de werkvloer te gebruiken

Microsoft lanceert een reeks best practices voor werknemers die hun privé-apparaten op de werkvloer willen gebruiken. Het bedrijf adviseert onder andere alleen legitieme apps en software te gebruiken die afkomstig is van betrouwbare bronnen. Het meenemen van privé-apparaten naar de werkvloer, wat ook wel Bring Your Own Device (BYOD) wordt genoemd1