Barracuda neemt SKOUT Cybersecurity over

Barracuda-400300

Barracuda heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van SKOUT Cybersecurity, leider in cyber-as-a-service-software voor Managed Service Providers (MSP's) en leverancier van een uitgebreid security detectie- en responsplatform (XDR) en -service.

Met deze overname betreedt Barracuda de snelgroeiende XDR-markt met een oplossing die geoptimaliseerd is voor MSP's. De overname van SKOUT breidt Barracuda's portfolio uit met een krachtig XDR-platform voor MSP's, dat wordt ondersteund door een 24x7 SOC.

 Gartner zegt: “Alle securityorganisaties hebben te maken met twee grote uitdagingen. De eerste is het vinden en vasthouden van securityspecialisten met de juiste expertise. De tweede is het opbouwen van securityfunctionaliteit die de verdediging kan configureren en handhaven, en die een snelle detectie- en responsmogelijkheid biedt. Organisaties worden vaak overweldigd door de combinatie van deze twee uitdagingen.”(1)

 

MSP's moeten de eindgebruikers van hun klanten, hun apparaten en de gegevens waar ze via deze apparaten toegang toe hebben, kunnen beschermen tegen steeds geavanceerdere dreigingen. Om dit securityniveau te kunnen bereiken, richten MSP's hun bedrijven in voor ‘securitygerichte’ operaties”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda. “Met de overname van SKOUT helpt Barracuda zijn MSP-partners bij het implementeren van securityoplossingen in omgevingen, met als doel uniforme, 24x7 operaties voor snelle analyse en reactie."

Enkele aspecten van de overname:

  • Barracuda breidt zijn MSP-oplossingen uit met SKOUT en biedt daarmee een XDR-platform voor proactieve, real-time en continue beveiligingsmonitoring met responsservices voor beheerde endpoints, netwerken en cloud;
  • Het portfolio aanbod van SKOUT omvat een XDR-platform dat verbinding maakt met kritieke beveiligingsinfrastructuren zoals e-mail, firewall, identiteit en toegangsbeheer, en een 24x7 SOC dat helpt om cyberaanvallen te detecteren en daar snel op te reageren;
  • Hiermee kunnen klanten dreigingen efficiënter aanpakken, dankzij extra mogelijkheden voor dreigingsdetectie, dreigingsanalyse en respons.
  • Elimineert de kosten voor training en personeel voor 24x7 service. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van de beveiligingsprofessionals van SKOUT voor de SOC-operaties. Dit biedt MSP’s meer keuze en flexibiliteit bij het uitbouwen van hun cybersecuritydiensten en biedt een krachtige combinatie van oplossingen, activeringstools en expertise op het gebied van security.
  • Integratie met bestaande securityinfrastructuur bekent dat eerdere investeringen van MSP’s beschermd zijn, waardoor het makkelijker wordt om cyberaanvallen in diverse klantomgevingen af ​​te slaan.

De overname zal naar verwachting in juli worden afgerond, onder voorbehoud van de vereiste toestemmingen van regelgevende instanties en derden, en andere gebruikelijke voorwaarden voor overnames.

(1) Gartner: Innovation Insight for Extended Detection and Response, April 8, 2021, Peter Firstbrook, Craig Lawson.

 

 

 

Lees ook
Signicat neemt Litouwse ondertekenspecialist Dokobit over

Signicat neemt Litouwse ondertekenspecialist Dokobit over

Identityexpert Signicat kondigt de overname aan van Dokobit, een Litouws bedrijf gespecialiseerd in digitale ondertekening. Dokobit is op dit gebied marktleider in de Baltische staten en IJsland. Net als Signicat is het een Qualified Trust Service Provider (QTSP), opgenomen in de EU Trust List. Deze certificering biedt het hoogste niveau van zekerheid...

Signicat neemt het Spaanse Electronic IDentification over

Signicat neemt het Spaanse Electronic IDentification over

Identityspecialist Signicat kondigt de overname aan van Electronic IDentification (eID), een pionier en wereldwijd marktleider op het gebied van asynchrone video-identificatiediensten. Dit is de tweede grote overname van Signicat dit jaar, na de aankoop van Encap Security in juni.

Cybersecurityspecialist Tesorion neemt branchegenoot Kahuna over

Cybersecurityspecialist Tesorion neemt branchegenoot Kahuna over

Cybersecurityspecialist Tesorion neemt haar branchegenoot Kahuna over. Door deze overname ontstaat de grootste zelfstandige full service cybersecurityspeler in Nederland, die haar grootzakelijke, mid-market en overheidsklanten een volledig portfolio en nog betere dienstverlening kan bieden. De overname past in de strategische groeiambitie van Tesorion...