Barracuda neemt Fyde over, specialist op het gebied van Zero Trust Network Access (ZTNA)

Barracuda-400300

Barracuda neemt Fyde over, een Amerikaans/Portugees bedrijf dat gespecialiseerd is in Zero Trust Network Access (ZTNA). Met deze overname versterkt Barracuda zijn CloudGen Secure Access Service Edge (SASE) platform met Zero Trust-mogelijkheden die de externe toegang tot bedrijfstoepassingen beveiligen. De Fyde-oplossing is per direct beschikbaar onder de naam Barracuda CloudGen Access, voor organisaties van iedere grootte. De komende weken komt deze oplossing ook beschikbaar voor Managed Service Providers (MSP’s).

Gartner over ZTNA: ”ZTNA verbetert de flexibiliteit, veerkracht en schaalbaarheid bij toegang tot bedrijfsapplicaties. Daarmee kunnen digitale ondernemingen zakendoen zonder dat ze hun interne toepassingen openstellen voor het hele internet. Zo wordt het risico op een aanval verkleind.”(1)

De innovatieve Zero Trust-oplossing van Fyde biedt veilige, betrouwbare en snelle toegang tot toepassingen in de cloud of on-premises, met ieder apparaat en vanaf iedere locatie. Deze ZTNA-oplossing adresseert de beveiligingsrisico’s van traditionele remote access-technieken, door ervoor te zorgen dat alleen de juiste persoon, met het juiste apparaat en met de juiste rechten toegang heeft tot bedrijfstoepassingen en -data. De oplossing is bij uitstek geschikt om gebruikers rechtstreeks toegang te geven tot cloud en legacy toepassingen die draaien in hybride en multi-cloud omgevingen.

“We blijven werken op afstand, organisaties versnellen hun cloud-migraties en de traditionele buitengrenzen van bedrijven zijn verdwenen”, zegt BJ Jenkins, President en CEO van Barracuda. “Fyde biedt een krachtige ZTNA-oplossing die werkt op iedere infrastructuur, op ieder apparaat en met iedere applicatie op het bedrijfsnetwerk. Met deze overname biedt Barracuda organisaties een nieuwe oplossing om hun remote access te moderniseren en om beveiligings- en toegangsbeleid af te dwingen in de hele organisatie, voor naadloze connectiviteit zonder impact op de productiviteit.”

Barracuda biedt een breed en groeiend portfolio van cloud-enabled netwerk- en applicatiebeveiligingsoplossingen. In juli van dit jaar heeft Barracuda CloudGen WAN gelanceerd, de eerste wereldwijde SD-WAN service die ‘native’ is gebouwd op Microsoft Azure. Met de overname van Fyde biedt Barracuda nu ZTNA-oplossingen met een innovatieve aanpak van applicatie- en apparaatbeveiliging. Dit gebeurt met behulp van toegangsbeheer op basis van gebruikersidentiteit en contextuele beveiligingsregels voor apparaten. Met deze overname breidt Barracuda de mogelijkheden van zijn SASE platform uit en ondersteunt bedrijven zo bij hun migratie naar de public cloud.

Deze overname van Fyde versterkt Barracuda’s gedifferentieerde aanbod voor de complexe IT-omgevingen van vandaag. Hiermee kunnen securityteams tal van beveiligingstechnieken inzetten, waaronder:

  • Veilige single sign-on (SSO) voor SaaS-toepassingen;
  • Beveiligde toegang tot toepassingen vanaf BYOD-apparaten;
  • Gelijktijdige toegang tot zowel on-premises toepassingen als toepassingen in meerdere cloud-omgevingen;
  • Monitoring van de beveiliging van mobiele apparaten en bescherming tegen kwaadaardige websites;
  • Eenvoudig toegangsbeheer op basis van rechten. 

De financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

 

(1) Gartner, “Market Guide for Zero Trust Network Access”, Steve Riley, Lawrence Orans, Neil MacDonald, 8 June 2020.

Meer over
Lees ook
Lookout kondigt ’s werelds eerste endpoint to cloud securityplatform aan

Lookout kondigt ’s werelds eerste endpoint to cloud securityplatform aan

Securitybedrijf Lookout komt met verbeterde functionaliteit en functies voor het Lookout Cloud Security Platform: ‘s werelds eerste endpoint-tot-cloud securityoplossing. Het cloud-native platform van Lookout biedt nu een uniform beleidskader voor beheer en handhaving voor alle mobiele devices en voor cloud-, internet- en private apps.

Matrix42 waarschuwt voor gebrek aan inzicht in Oracle Java-installaties

Matrix42 waarschuwt voor gebrek aan inzicht in Oracle Java-installaties

Er is bij bedrijven en organisaties veel onduidelijkheid over het gebruik van Oracle Java. Dit gebrek aan transparantie kan leiden tot grote problemen én flinke kosten met zich meebrengen bij Oracle software-audits. Dat stelt Silke Henderson-Stuenkel, werkzaam als senior product manager bij softwareleverancier Matrix42.

DigiCert Trust Lifecycle Manager voor een vertrouwde digitale infrastructuur

DigiCert Trust Lifecycle Manager voor een vertrouwde digitale infrastructuur

DigiCert, gespecialiseerd in digitaal vertrouwen, introduceert DigiCert Trust Lifecycle Manager. Dat is een uitgebreide oplossing voor het realiseren van digitaal vertrouwen welke CA-onafhankelijk certificaatmanagement en PKI-services combineert. DigiCert Trust Lifecycle Manager integreert nauw met DigiCert’s vertrouwde services voor het eenvoudig1