Barracuda Email Threat Scanner detecteert miljoenen aanvallen die worden gemist door de bestaande beveiligingsoplossingen

Barracuda-400300

Barracuda lanceert een compleet herziene versie van de Barracuda Email Threat Scanner. Dit is een gratis tool die helpt bij het detecteren van e-maildreigingen die langs de e-mailgateway van bedrijven zijn gekomen. Daarbij gaat het onder andere om zeer gerichte aanvallen zoals spearphishing, business email compromise (BEC), het overnemen van email conversaties en het nabootsen van services.

 

Iedere scan levert een rapport op over de aangetroffen dreigingen, maar ook over de emaildomeinen en werknemers die risico lopen. Deze informatie helpt organisaties om kwetsbaarheden in de bestaande e-mailbeveiliging te identificeren en te verhelpen.

Barracuda-20210223-image011

 

De vernieuwde Barracuda Email Threat Scanner biedt onder andere een update van de gebruikersinterface voor het dashboard van de scanner:

 

  • Scan preview pagina, waarmee gebruikers de voortgang van hun scan kunnen volgen terwijl deze wordt uitgevoerd;
  • Real-time overzicht van de eerste resultaten terwijl Email Threat Scanner mailboxen verder scant en dreigingen detecteert;
  • Verbeterde dashboardrapportage van de gedetecteerde dreigingen, waarmee het gemakkelijker wordt om in te zoomen op specifieke bevindingen en deze te interpreteren;
  • Een 14-dagen gratis proefversie van Barracuda Sentinel kan nu rechtstreeks vanuit de scanner worden gestart, zodat klanten kunnen ervaren welke voordelen continue bescherming biedt.

 

In 2020 hebben 4.550 organisaties over de hele wereld Barracuda Email Threat Scanner gebruikt om 2.600.531 mailboxen te scannen, waarbij 2.029.413 dreigingen werden gedetecteerd. Per organisatie werden gemiddeld 512 dreigingen aangetroffen en in één op de zeven mailboxen (14%) werd minstens één dreiging gevonden, zelfs wanneer berichten werden gescand door een e-mailgateway-oplossing.

De gedetecteerde aanvallen vallen onder vier soorten e-maildreigingen: phishing, scamming, afpersing en business email compromise (BEC). Van de ruim twee miljoen unieke dreigingen die werden gevonden, werd phishing het meest gemist door de bestaande e-mailbeveiligingsoplossingen van organisaties (59%). Scamming kwam op de tweede plaats (39%). Afpersing (9%) en BEC (8%) kwamen minder vaak voor, maar cybercriminelen voeren dit type aanval vaak op een kleinere schaal uit, omdat deze sterk gepersonaliseerd zijn.

“Spearphishing is gevaarlijker dan ooit omdat aanvallers steeds geraffineerder te werk gaan. Hoewel veel organisaties hebben geïnvesteerd in bescherming tegen e-maildreigingen, weten veel van deze aanvallen toch door de gateways te komen en komen ze terecht in de inbox van gebruikers”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda. “Zoals uit deze cijfers blijkt, bieden traditionele e-mailgateways geen afdoende bescherming. Voor een optimale beveiliging zouden klanten ook API-gebaseerde inbox-bescherming moeten inzetten”

Barracuda Sentinel integreert rechtstreeks in Office 365 om dreigingen in het e-mailsysteem te detecteren die niet worden herkend door traditionele beveiligingsgateways. Kijk op https://www.barracuda.com/products/sentinel voor meer informatie.

Aanvullende informatie:

 

Lees ook
Dreigingsactor 'BattleRoyal' gebruikt DarkGate-malware voor cybercriminele doeleinden

Dreigingsactor 'BattleRoyal' gebruikt DarkGate-malware voor cybercriminele doeleinden

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint publiceren vandaag onderzoek over de activiteiten van dreigingsactor 'Battle Royal'. Deze actor gebruikt DarkGate- en NetSupport-malware om controle te krijgen over geïnfecteerde hosts via meerdere verschillende aanvalsketens en social engineering technieken.

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet voegt een nieuwe oplossing toe aan zijn aanbod van ruim 40 door AI ondersteunde security-producten. Het gaat om Fortinet Advisor, een generative AI (GenAI) assistant. Fortinet Advisor maakt momenteel deel uit van FortiSIEM, de security information & event management (SIEM)-oplossing van Fortinet, en FortiSOAR, zijn security orchestration,1

Recruiters slachtoffer van malware door lures van TA4557

Recruiters slachtoffer van malware door lures van TA4557

Cybersecuritybedrijf Proofpoint brengt onderzoek naar buiten over nieuwe activiteit van TA4557. Dit is een financieel gemotiveerde dreigingsactor die bekend staat om het gebruik van lures met sollicitatiethema’s. Ook verspreidt het de More_Eggs backdoor, een strategische loop gemaakt voor het verlengen van de uitvoeringstijd wat de ontwijkingsmoge1