Barracuda Email Threat Scanner detecteert miljoenen aanvallen die worden gemist door de bestaande beveiligingsoplossingen

Barracuda_Logo_ColorA-300x71

Barracuda lanceert een compleet herziene versie van de Barracuda Email Threat Scanner. Dit is een gratis tool die helpt bij het detecteren van e-maildreigingen die langs de e-mailgateway van bedrijven zijn gekomen. Daarbij gaat het onder andere om zeer gerichte aanvallen zoals spearphishing, business email compromise (BEC), het overnemen van email conversaties en het nabootsen van services.

 

Iedere scan levert een rapport op over de aangetroffen dreigingen, maar ook over de emaildomeinen en werknemers die risico lopen. Deze informatie helpt organisaties om kwetsbaarheden in de bestaande e-mailbeveiliging te identificeren en te verhelpen.

Barracuda-20210223-image011

 

De vernieuwde Barracuda Email Threat Scanner biedt onder andere een update van de gebruikersinterface voor het dashboard van de scanner:

 

  • Scan preview pagina, waarmee gebruikers de voortgang van hun scan kunnen volgen terwijl deze wordt uitgevoerd;
  • Real-time overzicht van de eerste resultaten terwijl Email Threat Scanner mailboxen verder scant en dreigingen detecteert;
  • Verbeterde dashboardrapportage van de gedetecteerde dreigingen, waarmee het gemakkelijker wordt om in te zoomen op specifieke bevindingen en deze te interpreteren;
  • Een 14-dagen gratis proefversie van Barracuda Sentinel kan nu rechtstreeks vanuit de scanner worden gestart, zodat klanten kunnen ervaren welke voordelen continue bescherming biedt.

 

In 2020 hebben 4.550 organisaties over de hele wereld Barracuda Email Threat Scanner gebruikt om 2.600.531 mailboxen te scannen, waarbij 2.029.413 dreigingen werden gedetecteerd. Per organisatie werden gemiddeld 512 dreigingen aangetroffen en in één op de zeven mailboxen (14%) werd minstens één dreiging gevonden, zelfs wanneer berichten werden gescand door een e-mailgateway-oplossing.

De gedetecteerde aanvallen vallen onder vier soorten e-maildreigingen: phishing, scamming, afpersing en business email compromise (BEC). Van de ruim twee miljoen unieke dreigingen die werden gevonden, werd phishing het meest gemist door de bestaande e-mailbeveiligingsoplossingen van organisaties (59%). Scamming kwam op de tweede plaats (39%). Afpersing (9%) en BEC (8%) kwamen minder vaak voor, maar cybercriminelen voeren dit type aanval vaak op een kleinere schaal uit, omdat deze sterk gepersonaliseerd zijn.

“Spearphishing is gevaarlijker dan ooit omdat aanvallers steeds geraffineerder te werk gaan. Hoewel veel organisaties hebben geïnvesteerd in bescherming tegen e-maildreigingen, weten veel van deze aanvallen toch door de gateways te komen en komen ze terecht in de inbox van gebruikers”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda. “Zoals uit deze cijfers blijkt, bieden traditionele e-mailgateways geen afdoende bescherming. Voor een optimale beveiliging zouden klanten ook API-gebaseerde inbox-bescherming moeten inzetten”

Barracuda Sentinel integreert rechtstreeks in Office 365 om dreigingen in het e-mailsysteem te detecteren die niet worden herkend door traditionele beveiligingsgateways. Kijk op https://www.barracuda.com/products/sentinel voor meer informatie.

Aanvullende informatie:

 

Lees ook
NTT Global Threat Intelligence Report: stijging van 300 procent in aanvallen van opportunistic targeting

NTT Global Threat Intelligence Report: stijging van 300 procent in aanvallen van opportunistic targeting

NTT Ltd., publiceert zijn 2021 Global Threat Intelligence Report (GTIR). In het rapport staat omschreven hoe hackers profiteren van de wereldwijde destabilisatie door hun pijlen te richten op essentiële sectoren en veelvoorkomende kwetsbaarheden die het resultaat zijn van de verschuiving naar remote access.

Operatie TunnelSnake: Kaspersky legt onbekende rootkit bloot

Operatie TunnelSnake: Kaspersky legt onbekende rootkit bloot

Het onderzoek naar de campagne begon toen Kaspersky een reeks waarschuwingen van ontving bij de detectie van een unieke rootkit binnen de beoogde netwerken. Deze rootkit, die de naam Moriya kreeg, was bijzonder ontwijkend dankzij twee kenmerken.

WatchGuard pleit voor World MFA Day

WatchGuard pleit voor World MFA Day

Vandaag is het World Password Day. Op deze dag wordt sinds 2013 aandacht gevraagd voor het belang van wachtwoordbeveiliging. Ondanks de groeiende bewustwording blijft de situatie ernstig. Zo begon 80 procent van de breaches vorig jaar met een brute force-aanval of bij diefstal of verlies van inloggegevens.