Awaretrain lanceert gratis mobiele security awareness app

AwareTrainVisual app 1000

Awaretrain – specialist in security awareness – lanceert tijdens deze European Cybersecurity Month een gratis app, waarmee consumenten en medewerkers dagelijks hun cyber security kennis en skills kunnen verbeteren.

Als het gaat om informatiebeveiliging blijkt de mens vaak de zwakste schakel. We gebruiken nog (te) vaak zwakke wachtwoorden of kunnen malafide URL’s niet goed herkennen. Met deze app leert men op een laagdrempelige manier om cyber risico’s te herkennen en wordt risicobewust gedrag de normaalste zaak van de wereld.

“Onze app ideaal om de kennis over cyber security onder de medewerkers binnen organisaties te verhogen, maar ook perfect geschikt voor de consument die zijn cyber security kennis wil verbeteren”,  aldus Dennie Spreeuwenberg, CEO van Awaretrain. “Laagdrempeligheid, bewustwording en leerzaamheid waren de kernwoorden die centraal stonden bij de ontwikkeling.”

De app is geschikt voor iedereen en gratis te downloaden via de app stores.

Wat kan men verwachten?

Nadat de app is geïnstalleerd wordt eerst het basisniveau bepaald. Vervolgens staat er elke dag een nieuwe uitdagende vraag voor men klaar. Met elke goed beantwoorde vraag stijgt het security awareness niveau. De app beschikt over een uitgebreide vragenpool over de belangrijkste onderwerpen binnen informatiebeveiliging, cyber security en privacy.

Benieuwd geworden?

De app is gratis te downloaden via de Apple App Store en Google Play Store. Zoek daarbij op 'awaretrain’. Ga voor meer informatie naar https://awaretrain.com/nl-nl/security-awareness-app. De app is momenteel alleen beschikbaar in het Nederlands.

Lees ook
Cybercriminelen gebruiken phishing en pretexting om betalingsgegevens van online shoppers te stelen

Cybercriminelen gebruiken phishing en pretexting om betalingsgegevens van online shoppers te stelen

De diefstal van gegevens van online shoppers is in de meeste gevallen toe te schrijven aan externe cyberaanvallen, zo blijkt uit onderzoek door Verizon Business. Voor het Verizon 2021 Data Breach Investigations Report werden meer datalekken en phishing-aanvallen dan ooit geanalyseerd

Veilig ontworpen: de rol van 5G binnen een security-strategie voor de lange termijn

Veilig ontworpen: de rol van 5G binnen een security-strategie voor de lange termijn

Wat het reusachtige potentieel van 5G betreft zijn we het stadium van speculaties en voorspellingen allang voorbij. 5G is al lang en breed gearriveerd en biedt bedrijven overal ter wereld volop kansen. En nu steeds meer gemeentes en bedrijven deze onstuitbare technologie omarmen kunnen we de kracht daarvan in de praktijk ervaren.

Zolder biedt mkb betaalbare en eenvoudige security-app

Zolder biedt mkb betaalbare en eenvoudige security-app

Security is bij mkb-bedrijven vaak het ondergeschoven kindje. Ze hebben er de mensen en het budget niet voor. Dat maakt deze doelgroep een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen. Voor de vier doorgewinterde cybersecurity-experts van start-up Zolder reden om Attic te introduceren. Deze eenvoudige, goedkope en toekomstbestendige app maakt mkb’er1