AVG demonstreert privacybril die gezichtsherkenning moet voorkomen

privacy_glasses-618x336

Met behulp van gezichtsherkenning is het mogelijk mensen nauwkeurig te identificeren. De technologie is tegenwoordig beschikbaar op allerlei mobiele apparaten zoals smartphones, waardoor gebruikers overal het risico lopen met behulp van gezichtsherkenning herkend te worden. Voor wie dit niet wil is er nu een oplossing: de privacybril.

AVG heeft op Pepcom in Barcelona, dat vooraf ging aan het Mobile World Congress, de ‘onzichtsbaarheidsbril’ gedemonstreerd. De bril is bedoeld om gebruikers meer privacy te geven door hen bescherming te bieden tegen gezichtsherkenningtechnologie. De privacybril is nog in ontwikkeling. AVG overweegt twee methodes te gebruiken om ongewenste gezichtsherkenning te voorkomen: infrarood en reflecterende glazen.

Infrarood-ledjes

In het eerste geval wordt de bril voorzien van ingebouwde infrarood-ledjes rond de ogen en de neus. Ingeschakeld kunnen deze ledjes de opnames van camera’s verstoren, wat gezichtsherkenning bemoeilijkt.

Reflecterende laag

 

Bij de tweede methode wordt gebruik gemaakt van een reflecterende laag die op het frame van de bril wordt aangebracht. Zodra een camera flitst reflecteert het licht op dit materiaal, waardoor het gezicht van de gebruiker deels bedekt wordt en deze moeilijker te identificeren is. Het nadeel is natuurlijk wel dat deze methode alleen werkt indien er geflitst wordt.

Meer over
Lees ook
Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Sluit aan voor de Amsterdam-editie van de PrivacyConnect community Chapter-bijeenkomst onder leiding van de lokale Chapter Chairs. In deze bijeenkomst duiken we de diepte in en bespreken we de allernieuwste ontwikkelingen rondom privacyregelgeving met aandacht voor de AVG, CCPA, Schrems II en LGDP.

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

In hun voortdurende streven naar meer efficiëntie – nodig om concurrenten het hoofd te bieden – verkennen steeds meer bedrijven de mogelijkheden van process mining. Met behulp van process-miningtechnologie kan men onderzoeken hoe processen werkelijk verlopen in een organisatie

SURF Security en Privacy Award 2021 voor Universiteit Maastricht

SURF Security en Privacy Award 2021 voor Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht is de winnaar van de SURF Security en Privacy Award 2021. De universiteit krijgt de award voor de open wijze waarop zij hun kennis en ervaring hebben gedeeld over de ernstige ransomware-aanval die hen vlak voor kerst 2019 trof.