Avast blijft Windows XP tot 2017 ondersteunen

Avast maakt bekend Windows XP in ieder geval tot 2017 te blijven ondersteunen en modules gaat ontwikkelen die misbruik van kwetsbaarheden moet tegengaan. Hiermee schiet het beveiligingsbedrijf Windows XP-gebruikers die niet willen overstappen naar een nieuwere Windows-versie te hulp.

Microsoft stopt op 8 april met de ondersteuning van Windows XP. Hierdoor verschijnen er geen beveiligingsupdates meer voor kwetsbaarheden in het besturingssysteem die vanaf die datum worden ontdekt. Hackers zouden deze beveiligingsgaten dan ook ongehinderd kunnen misbruiken om Windows XP-gebruikers aan te vallen.

Misbruik van kwetsbaarheden

De modules van Avast moeten Windows XP-gebruikers beschermen tegen dergelijke cyberaanvallen. De modules worden tenminste de komende drie jaar door Avast ondersteunt. Windows XP-gebruikers zouden hierdoor dus in relatieve veiligheid van internet gebruik kunnen blijven maken.

Dit blijkt niet onbelangrijk te zijn. Eigen onderzoek van Avast wijst uit dat maar liefst 30 procent van alle gebruikers wereldwijd in januari 2014 nog steeds Windows XP gebruikte. De database van Avast toont aan dat van de 211 miljoen Avast-gebruikers 23,6 procent op dit moment Windows XP gebruikt.

'Gebruik Google Chrome'

Avast adviseert gebruikers die niet kunnen upgraden in ieder geval over te stappen naar Google Chrome. Chrome is volgens Avast de meest veilige webbrowser. Google heeft daarnaast aangekondigd met Chrome Windows XP voorlopig te blijven ondersteunen.

Lees ook
CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech, een vooraanstaand IT-bedrijf met een specialisatie in logistiek, security en ICT-diensten, kondigt vandaag de lancering aan van CaptureTech Cyber Shield, een flexibel en uitgebreid pakket van cybersecurity-diensten specifiek ontworpen voor organisaties met logistieke processen.

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Als leverancier, sinds 2009, van Secure Managed File oplossingen levert SCOS te Hoofddorp nu tevens Syncplicity (voorheen onderdeel van Axway). Syncplicity is een service voor het delen en synchroniseren van bestanden die is ontwikkeld door Syncplicity Inc. Met de service kunnen gebruikers onderling bestanden opslaan en synchroniseren. Het onderst1

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Softwarebedrijf Citrix heeft beveiligingsupdates uitgebracht voor kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC, die vroeger bekend stonden als Citrix Gateway en Citrix ADC. Eén van de kwetsbaarheden, met kenmerk CVE-2023-4966, wordt actief misbruikt en krijgt een CVSS-score van 9,4. Dit betekent dat het om een zeer kritieke kwetsbaarheid g1