AVAST beschermt mobiele gebruikers op onbeveiligde wifi-netwerken

avastsecureline

AVAST lanceert een oplossing die mobiele gebruikers beschermt op het moment dat zij openbare wifi-netwerken gebruiken. avast! SecureLine VPN beschermt Android-gebruikers tegen hackers die hun dataverkeer proberen af te luisteren. Daarnaast lanceert het bedrijf een vernieuwde versie van SecureLine VPN voor iPhones en iPads.

SecureLine werkt aan een tunnel. Gegevens worden versleuteld verzonden. De oplossing maakt verbinding met een Virtual Private Network (VPN), waarna al het dataverkeer via de VPN wordt geleid. Gebruikers surfen hierdoor volledig anoniem op internet.

Openbare hotspots

“Hackers hebben het met name voorzien op openbare hotspots, want daar laten de activiteiten van wifi-gebruikers zich moeiteloos volgen. De e-mail, de wachtwoorden, de documenten en het browsegedrag van mensen komen daardoor op straat te liggen,” zegt Vincent Steckler, Chief Executive Officer van AVAST Software. “Openbare wifi-netwerken blijven onverminderd populair, daar verander je niets aan. We moeten er alleen voor zorgen dat we de beveiliging van dit soort netwerken verbeteren. Daarom brengen wij avast! SecureLine VPN voor pc’s, iPads, iPhones en Android-apparaten op de markt.”

Gebruikers kunnen ervoor kiezen handmatig verbinding te maken met de VPN van AVAST op het moment dat zij met een onbeveiligd wifi-netwerk zijn verbonden. Het is echter ook mogelijk deze verbinding automatisch te laten maken.

'Hacken is niet zo moeilijk'

“Helaas is hacken niet zo moeilijk – online vind je tal van tools waarmee je moeiteloos persoonlijke gegevens kunt stelen”, aldus Ondrej Vlcek, Chief Technology Officer bij AVAST. “avast! SecureLine VPN stelt gebruikers in staat om anoniem en veilig te browsen, met name via openbare wifi-netwerken.

avast! SecureLine VPN voor Android is beschikbaar in de Google Play. De app voor de iPhone en iPad is beschikbaar in de App Store.

Meer over
Lees ook
Juniper Networks breidt zijn Connected Security-aanbod uit

Juniper Networks breidt zijn Connected Security-aanbod uit

Juniper Networks kondigt de beschikbaarheid aan van twee nieuwe oplossingen binnen zijn reeds uitgebreide Juniper Connected Security-reeks. De eerste combineert de Contrail Enterprise Multicloud en cSRX-firewall. Daarmee is het de eerste voor productieomgevingen geschikte oplossing met een complete reeks van functies voor orchestration,...

CES 2019: hoofdrol voor security en cloud in nieuwe oplossingen

CES 2019: hoofdrol voor security en cloud in nieuwe oplossingen

5G, kunstmatige intelligentie, IoT en zelfrijdende voertuigen zijn enkele van de hoofdthema’s van de afgelopen CES dat begin januari plaatsvond in Las Vegas. De grootste beurs van consumentenelektronica ter wereld is daardoor ook steeds meer een plek voor meer abstracte oplossingen, waarin security en cloud computing een grote rol spelen. Het Nederlandse...

Cisco brengt SD-WAN en security samen

Cisco brengt SD-WAN en security samen

Cisco brengt zijn security en software-defined wide area network (SD-WAN) technologieën samen om organisaties te helpen sneller en met meer keuze en vertrouwen naar de cloud te gaan. Het wide area network (WAN) ondergaat een enorme transformatie. Vandaag zetten organisaties hun applicaties in verschillende clouds – public, private en SaaS. Mensen werken...