AVAST beschermt mobiele gebruikers op onbeveiligde wifi-netwerken

avastsecureline

AVAST lanceert een oplossing die mobiele gebruikers beschermt op het moment dat zij openbare wifi-netwerken gebruiken. avast! SecureLine VPN beschermt Android-gebruikers tegen hackers die hun dataverkeer proberen af te luisteren. Daarnaast lanceert het bedrijf een vernieuwde versie van SecureLine VPN voor iPhones en iPads.

SecureLine werkt aan een tunnel. Gegevens worden versleuteld verzonden. De oplossing maakt verbinding met een Virtual Private Network (VPN), waarna al het dataverkeer via de VPN wordt geleid. Gebruikers surfen hierdoor volledig anoniem op internet.

Openbare hotspots

“Hackers hebben het met name voorzien op openbare hotspots, want daar laten de activiteiten van wifi-gebruikers zich moeiteloos volgen. De e-mail, de wachtwoorden, de documenten en het browsegedrag van mensen komen daardoor op straat te liggen,” zegt Vincent Steckler, Chief Executive Officer van AVAST Software. “Openbare wifi-netwerken blijven onverminderd populair, daar verander je niets aan. We moeten er alleen voor zorgen dat we de beveiliging van dit soort netwerken verbeteren. Daarom brengen wij avast! SecureLine VPN voor pc’s, iPads, iPhones en Android-apparaten op de markt.”

Gebruikers kunnen ervoor kiezen handmatig verbinding te maken met de VPN van AVAST op het moment dat zij met een onbeveiligd wifi-netwerk zijn verbonden. Het is echter ook mogelijk deze verbinding automatisch te laten maken.

'Hacken is niet zo moeilijk'

“Helaas is hacken niet zo moeilijk – online vind je tal van tools waarmee je moeiteloos persoonlijke gegevens kunt stelen”, aldus Ondrej Vlcek, Chief Technology Officer bij AVAST. “avast! SecureLine VPN stelt gebruikers in staat om anoniem en veilig te browsen, met name via openbare wifi-netwerken.

avast! SecureLine VPN voor Android is beschikbaar in de Google Play. De app voor de iPhone en iPad is beschikbaar in de App Store.

Meer over
Lees ook
ESET publiceert het ESET Threat Report: Q2 2020

ESET publiceert het ESET Threat Report: Q2 2020

ESET publiceert haar Threat Report over Q2 2020, waarin belangrijke statistieken van ESET-detectiesystemen worden samengevat en opmerkelijke voorbeelden van ESET's cybersecurityonderzoek worden uitgelicht. Het Threat Report omvat tevens exclusieve, nog niet eerder verschenen ESET-onderzoeksupdates.

Onderzoek Cloud Security Alliance toont grote vraag naar CASB, extra scholing nodig om doelstellingen cloud-beveiliging te verduidelijken

Onderzoek Cloud Security Alliance toont grote vraag naar CASB, extra scholing nodig om doelstellingen cloud-beveiliging te verduidelijken

De Cloud Security Alliance (CSA) presenteert de resultaten van haar laatste onderzoeksrapport, The Evolution of the CASB. De CSA is een toonaangevende organisatie die standaarden, certificeringen en best practices definieert om een veilige cloud computing-omgeving te waarborgen. Aan het onderzoek deden meer dan tweehonderd IT- en beveiligingsprofessionals...

DSD Europe eerste die complete Acronis cloudportfolio direct vanuit reseller platform levert

DSD Europe eerste die complete Acronis cloudportfolio direct vanuit reseller platform levert

Als eerste in Europa stelt DSD Europe het complete Acronis cloudportfolio beschikbaar voor haar partners en levert de oplossingen, dankzij de API-koppeling, direct na aankoop vanuit het DSD-platform. Binnen één minuut ontvangt de reseller inloggegevens van de MSP-omgeving en kan de Acronis-oplossing voor de eindklant worden ingericht.