Avans Hogeschool  en G DATA stomen studenten klaar voor een baan in IT-security

G DATA en Avans Hogeschool organiseerden een hacksessie om studenten klaar te stomen voor een baan in de IT-security. Gedurende de hacksessie gingen ruim 80 Avans studenten en -docenten, de strijd met elkaar aan om zo snel mogelijk toegang te krijgen tot servers die speciaal voor het evenement waren geplaatst.

Foto winnende team

Voorafgaand aan de hacksessie kregen de studenten een masterclass van Eddy Willems, security evangelist bij G DATA. Tijdens de masterclass kregen de studenten een gedetailleerd inzicht in het dark web en bovendien de mogelijkheid om vragen te stellen over deze ondergrondse economie.

Het winnende team bestond uit de studenten van de opleiding Technische Informatica. De winnaars Olaf van Wijngaarden, Bart van Es, Lorenzo Stolk, Ruben Woldhuis, Ralph Rouwen en Gerben van Dooren, waren erg enthousiast over de hacksessie. “We zijn heel erg blij dat we de wedstrijd hebben gewonnen!,” aldus Ruben Woldhuis namens de winnende groep. “Het was erg leuk om mee te doen en daarnaast was de masterclass ook erg interessant. Wij hopen dan ook dat Avans Hogeschool vaker dit soort initiatieven gaat organiseren. Op deze manier doen we op leuke manier ervaring op en komen we rechtstreeks in contact met het bedrijfsleven.”

Samenwerking onderwijs en arbeidsmarkt

Vanwege het schrijnende tekort aan security professionals zijn samenwerkingen tussen hogescholen, universiteiten en het bedrijfsleven cruciaal. Samen optrekken leidt tot nieuwe kennis en innovaties. Dit versterkt niet alleen de economische positie van het bedrijfsleven, maar waarborgt ook de cyberveiligheid in de toekomst. Het initiatief tussen Avans Hogeschool en G DATA is opgezet in het belang van alle betrokkenen en draagt bij aan een goede aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt.

“Cybercriminaliteit is tegenwoordig aan de orde van de dag en heeft een gigantische impact op onze maatschappij. Als Avans Hogeschool vinden wij het daarom belangrijk dat iedere IT specialist die wij afleveren de juiste skills bezit op het gebied van security. Dit initiatief biedt onze studenten dan ook een unieke real life experience,“ aldus Ricardo Abdoel, directeur Academie voor Engineering en ICT bij Avans Hogeschool. “De hacksessie met G DATA is voor ons een mooie gelegenheid om kennis te maken met de visie van G DATA. Door nauw betrokken te blijven kunnen we ons curriculum nog beter afstemmen op de wensen van securitymarkt.”

“De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en het tekort aan security professionals neemt alleen maar toe,“ aldus Jerrel Abdoel, Country Manager van G DATA Nederland. “Als toonaangevend securitybedrijf willen wij daarom graag samenwerken met onderwijsinstellingen en IT talent kennis laten maken met de security markt.“

Lees ook
Duitse bedrijven ontwikkelen beveiligingsmechanismen voor industrie 4.0

Duitse bedrijven ontwikkelen beveiligingsmechanismen voor industrie 4.0

Infineon Technologies wil beveiligingsmechanismen gaan ontwikkelen voor de industrie 4.0, zelfrijdende voertuigen en smart home oplossingen. Hiervoor richt het bedrijf het onderzoeksproject ALESSIO op. Het Fraunhofer Institute for Applied and Integrated Security (AISEC), Giesecke & Devrient, Siemens, de Technische Universiteit van München (TUM1

CA Technologies neemt Veracode over

CA Technologies neemt Veracode over

CA Technologies neemt het applicatiebeveiligingsbedrijf Veracode over voor 614 miljoen dollar. Met de overname wil CA Technologies zijn positie in de Secure DevOps markt verbeteren. Veracode is een beveiligingsbedrijf dat in 2007 is opgericht. Het bedrijf richt zich op het beveiligen van applicaties. Veracode levert een cloud-gebaseerd platform d1

Netflix maakt zelfontwikkelde beveiligingstool open source

Netflix maakt zelfontwikkelde beveiligingstool open source

Netflix maakt de webapplicatie Stethoscope open source. Deze tool helpt beveiligingsproblemen met mobiele apparaten en desktop systemen op te sporen en op te lossen. In een blogpost meldt Netflix dat Stethoscope in eigen huis is ontwikkeld. Het bedrijf maakt de tool nu open source en heeft de broncode op GitHub gepubliceerd. Stethoscope is een we1