Audit van Stellar Data Recovery garandeert dat data écht gewist is

databeveiliging

Stellar Data Recovery, leverancier van dataherstelsoftware- en diensten, lanceert Secure Erase Verification Service. Via deze dienst wordt gecontroleerd of een datadrager conform gestandaardiseerde normen gewist is. Stellar zorgt hiermee voor een ‘third party assurance’.

De nieuwe dienst is gericht op de Chief Information Security Officer, Chief Privacy Officer en IT-manager van ondernemingen. De audit garandeert dat het door de organisatie gebruikte wisproces voldoet aan de eisen omtrent informatieveiligheid en privacy. Dit proces wordt namelijk vaak uitbesteed aan externe partijen. Dit maakt het echter noodzakelijk om de resultaten van de dienstverlening te controleren. Secure Erase Verification Service biedt hier de mogelijkheid voor.

Forensisch onderzoek

Stellar voert forensisch onderzoek zowel op logisch als fysiek niveau uit. Vooral dit laatste wordt vaak vergeten. Data die onzichtbaar zijn voor software kan nog steeds op diverse verborgen plekken van de datadrager staan. De verificatie service controleert ook deze gebieden verborgen gebieden.

Op het einde van het proces ontvangt de opdrachtgever een document met een gedetailleerde analyse van het wisresultaat. In dit document staat de opdracht omschreven, het gewenste veiligheidsniveau waarop getest is, de testmethoden die gebruikt zijn en het oordeel van Stellar over het resultaat.

Meer over
Lees ook
Pure Storage verbetert de continuïteit van data met een nieuwe SLA-garantie voor Evergreen//One

Pure Storage verbetert de continuïteit van data met een nieuwe SLA-garantie voor Evergreen//One

Pure Storage heeft tijdens Pure//Accelerate 2023 de eerste ransomware recovery Service Level Agreement (SLA) aangekondigd die een schone storageomgeving garandeert na een aanval.

Ransomware anno 2023: alles draait om het herstel

Ransomware anno 2023: alles draait om het herstel

Het wereldwijde aantal cyberaanvallen nam vorig jaar met 38 procent toe ten opzichte van 2021. Ook de trend van ransomware wordt sluwer en lucratiever. Cybercriminaliteit zal in 2023 volgens de prognoses voor een wereldwijde schadepost van ruim acht biljoen dollar zorgen. Organisaties kunnen het zich niet permitteren dit soort serieuze dreigingen1

Continuous data protection: een eerste vereiste voor herstel van ransomware-aanvallen

Continuous data protection: een eerste vereiste voor herstel van ransomware-aanvallen

De allereerste ransomware werd in 1989 op de wereld losgelaten. Deze luisterde naar de naam PS Cyborg en werd verspreid via floppy disks. De encryptie ervan kon eenvoudig ongedaan worden gemaakt. De makers vroegen hun slachtoffers om losgeld naar een postbus in Panama te verzenden. Het ging om 189 dollar in contanten.