Attic van Zolder.io voor CSPs per direct leverbaar

Zolder - Attic Banner 1

Microsoft Cloud Solutions Providers (CSPs) kunnen per direct gebruik maken van Attic, de slimme app van Zolder.io. Attic is volledig Nederlandstalig en maakt het veilig houden van Office 365 en Azure Active Directory omgevingen een stuk eenvoudiger.

Complex

Wie Office 365 en Azure Active Directory omgevingen beheert voor zijn klanten weet dat het up to date houden daarvan complex is. Dit komt omdat beheerders en gebruikers veel opties hebben. Daar het overzicht over houden is al een uitdaging. Daarnaast neemt met de groei van het aantal diensten ook het aantal kwetsbaarheden toe. Er is steeds meer kennis nodig om de juiste aanpassingen te kunnen doorvoeren.

Attic van Zolder.io

Attic is een baanbrekende oplossing van het Nederlandse Security bedrijf Zolder.io. Mede-oprichter en MD Erik Remmelzwaal: “Zolder.io is ontstaan omdat we zagen dat het beheer van de Microsoft cloudplatformen alsmaar moeilijker wordt. Op basis van onze jarenlange ervaring in de sector weten we als geen ander waartoe dit kan leiden. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een oplossing die de taak van beheerders een stuk makkelijker maakt en meer veiligheid levert.” Dit heeft geleid tot Attic, gemaakt en onderhouden door een team dat al meer dan 20 jaar actief is met security. Attic is een app die proactief meldingen naar de beheerders stuurt als er nieuwe kwetsbaarheden bekend zijn en daarbij ook direct aangeeft hoe die te verhelpen zijn. “Een fix kan letterlijk met een druk op de knop worden uitgerold voor het hele platform,” vertelt Erik. “We geven via Attic ook heldere adviezen, die voor iedereen te begrijpen zijn. Attic is een vorm van continuous security testing, want dit alles gebeurt op 24/7/365 basis.”

Attic voor CSP

Attic bestaat inmiddels al twee jaar en tot voor kort richtte Zolder.io zich op eindgebruikers. Het bedrijf heeft naast bedrijven ook overheden, onderwijs- en zorginstellingen als klant. Erik: “Dat zijn klanten die allemaal over eigen IT beheerders beschikken. Omdat we steeds bekender worden, krijgen we vaker de vraag of we de dienst leveren aan externe beheerders. Dan heb je het over een MSP, of in Microsoft termen: CSP. Zij hebben natuurlijk ook veel interesse. De app zorgt ervoor dat ze sneller reageren en de clouddiensten van hun klanten beter kunnen beveiligen. Daarvoor hoeven ze zelf niet uren te investeren in met name de security kennis en die vervolgens bij te houden.” Attic pusht de meldingen én oplossingen. Het zorgt voor een verdere automatisering van het beheer. De CSP bespaart daardoor tijd, terwijl de kwaliteit die hij levert toeneemt. Daarmee is hij ook al voorbereid op de komst van NIS2. Die Europese regels zullen er namelijk toe leiden dat klanten kwaliteitseisen voor security moeten gaan stellen aan de IT dienstverleners.”

Zolder-Attic-CSP-screenshot

Scherpe prijs

“Attic is een bestaand en gedegen product. Door het product als basis te nemen kunnen we deze nieuwe variant tegen een scherpe prijs aan de CSP leveren,” geeft Erik aan. Met een vanaf prijs van 40 Euro per maand per tenant is deze versie van Attic inderdaad zeer aantrekkelijk geprijsd. Voor dat bedrag kan de gebruiker ook terugvallen op de expertise van Zolder.io als hij er zelf even niet uitkomt. Zolder zal als een Controlpanel Vendor nooit contact op nemen met de eindgebruikers of hen ondersteunen. De CSP houdt als enige het contact met zijn gebruikers.

Attic op TBX

Zolder.io presenteert Attic voor CSPs de komende dagen op TBX in Utrecht. Op de stand 1.C001 worden demonstraties gegeven. Erik houdt op zowel de woensdag als donderdag van 11:45 tot 12:15 in het Masterclass Theater 1 talks over het “Harden & Monitor your Microsoft 365 tenant”. De beide talks zijn nadrukkelijk ook bedoeld voor CSPs.

Lees ook
Orange Cyberdefense waarschuwt voor kritieke kwetsbaarheid in ReCrystallize Server

Orange Cyberdefense waarschuwt voor kritieke kwetsbaarheid in ReCrystallize Server

Orange Cyberdefense heeft kritieke kwetsbaarheden in ReCrystallize Server ontdekt. Deze kwetsbaarheden maken het voor onbevoegden mogelijk om op afstand en zonder authenticatie toegang tot getroffen systemen te krijgen.

Cloudflare en Booz Allen Hamilton leveren Rapid Incident Response voor bedrijven die worden aangevallen

Cloudflare en Booz Allen Hamilton leveren Rapid Incident Response voor bedrijven die worden aangevallen

Cloudflare heeft een samenwerking bekendgemaakt met Booz Allen Hamilton, om bedrijven die worden aangevallen te ondersteunen door snelle Under Attack as a Service (UAaaS) te bieden met 30-dagen Rapid Response DDoS Mitigation

Orange Cyberdefense: “Overheidsactie tegen ransomware noodzakelijk”

Orange Cyberdefense: “Overheidsactie tegen ransomware noodzakelijk”

Orange Cyberdefense Nederland doet een dringende oproep aan de overheid om het bedrijfsleven actiever te ondersteunen in de aanhoudende strijd tegen cybercriminaliteit. Dit kan door gerichte maatregelen te introduceren