Atos en Orange Cyberdefense sluiten partnership gericht op veilige mobiele communicatie

atos-michel-van den-berghe- and-pierre-barnabé

Orange Cyberdefense en Atos, via haar technologische merk Bull, hebben een strategisch partnership gesloten gericht op de beveiliging van mobiele communicatie. Als onderdeel van de samenwerking gaat Orange Cyberdefense de beveiligde smartphone Hoox leveren aan klanten.

Orange Cyberdefense is de voorkeurspartner van Atos voor de verkoop van oplossingen en het aanbieden van veilige communicatiediensten, gebaseerd op Hoox. De gezamenlijke distributie omvat Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Atos treedt op als uitgever en leverancier van Hoox en toekomstige toepassingen. De bedrijven hebben onder andere plannen voor een Hoox App IOS en Android-app.

Hoox

Hoox is een veilige smartphone die is ontworpen door Bull. De gelaagde materialen, het operating system en de software zijn ontworpen met het oog op beveiliging. Hoox versleutelt voice en sms-data, opgeslagen of uitgewisselde gegevens en beschermt applicaties. Hoox verifieert de identiteit van gebruikers met een beveiligd autorisatiesysteem dat bestaat uit een encryptie-chip, een beveiligingscode en een biometrische sensor. De terminal is beschermd tegen malware, met systemen die in de communicatiepoorten actief zijn.

Hoox is gecertificeerd door het Franse IT Systems Security Agency ANSSI voor het Restricted Distribution-communicationniveau. De oplossing verkreeg het France Cybersecurity Label in januari 2015 en is positief beoordeeld in het Gartner-rapport Critical Capabilities for High-Security Mobility 2015.