Ashley Madison ook in de VS aangeklaagd door gedupeerden

Ashley Madison is in de Verenigde Staten aangeklaagd door gedupeerde gebruikers wegens de datadiefstal bij het bedrijf. De website werd eerder ook in Canada aangeklaagd door boze klanten.

CNN meldt dat klanten rechtszaken hebben aangespannen in de Amerikaanse staten Californië, Texas en Missouri. In de rechtszaken worden acht anonieme klanten van Ashley Madison vertegenwoordigd die uit Californië, Georgia, Texas, Minnesota en Missouri komen. In alle rechtszaken wordt een schadevergoeding van tenminste vijf miljoen geëist.

Eerder zijn twee advocatenkantoren zijn in Canada een class action rechtszaak begonnen tegen Ashley Madison. De kantoren vertegenwoordigen een groep gedupeerde Canadese klanten die gezamenlijk een schadevergoeding van ruim 500 miljoen euro eisen.

Meer over
Lees ook
CEO van Target stapt op na datalek

CEO van Target stapt op na datalek

Dat datalekken schadelijk zijn voor bedrijven is al langer duidelijk. Ook de massale datadiefstal bij de Amerikaanse winkelketen Target blijkt niet zonder consequenties te zijn. CEO Gregg Steinhafel is gisteren afgetreden. Steinhafel was al 35 jaar bij het bedrijf actief. Target werd vorig jaar getroffen door een enorme datadiefstal, wat vermoedel1

Criminelen stelen 80 miljoen Zuid-Koreaanse creditcards

Criminelen stelen 80 miljoen Zuid-Koreaanse creditcards

Criminelen hebben vermoedelijk de creditcardgegevens van tachtig miljoen Zuid-Koreanen weten te stelen. De cybercriminelen wisten de beveiliging van maar liefst drie verschillende creditcardmaatschappijen in het land te omzeilen. Zij konden vervolgens met de creditcardgegevens aan de haal gaan. De financiële toezichthouder in Zuid-Korea meldt dat1