Arrestatie na dreigementen over DDoS aanval op Belastingdienst

Handboeien

Het cybercrimeteam van de Eenheid Midden-Nederland heeft in samenwerking met het team high tech crime van de Landelijke Eenheid een verdachte opgepakt die dreigde de website van de belastingdienst via een DDoS aanval plat te leggen. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Alkmaar.

De jongen zou op dinsdag 29 maart en woensdag 30 maart op social media berichten hebben verspreidt dat de website van de belastingdienst doelwit zou worden van een cyberaanval. Het zou hierbij gaan om een DDoS aanval, waarmee de website tijdelijk onbereikbaar wordt gemaakt. Uit de berichtgeving bleek dat de aanvaller met zijn cyberaanval wilde zorgen dat mensen hun belastingaangifte niet op tijd zouden kunnen indienen.

Naar aanleiding van de berichten is de politie een onderzoek gestart, waarbij de 17-jarige Alkmaarder in beeld kwam. Hierop is de jongen aangehouden. Het onderzoek naar de dreiging loopt nog. De politie sluit niet uit op termijn meer aanhoudingen te zullen doen.

Meer over
Lees ook
"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.