Arctic Wolf brengt zijn security operations-portfolio naar de Benelux

arctic wolf

Arctic Wolf, Amerikaans marktleider op het gebied van security operations, breidt zijn bedrijfsactiviteiten verder uit naar de Benelux. Deze uitbreiding volgt op de recente expansie naar Europa en de vestiging van het Europese hoofdkantoor in Newcastle, de opening van het eerste Europese security operations center (SOC) in Duitsland en de benoeming tot officiële cybersecuritypartner van meervoudig Formule 1-wereldkampioen Oracle Red Bull Racing.

“Arctic Wolf heeft een enorm draagvlak ervaren bij zowel klanten als partners in Europa en we zijn enthousiast over de kans om onze activiteiten verder uit te breiden naar de Benelux,” zegt Clare Loveridge, vice president en general manager van EMEA, Arctic Wolf. “Cyberaanvallen en- dreigingen zijn aan de orde van de dag bij zowel grote als kleine bedrijven. Organisaties hebben steeds meer behoefte aan externe securityexpertise, vooral wanneer ze geen of onvoldoende security-talent in huis hebben om in hun noodzakelijke beveiliging te voorzien.”

Arctic Wolf biedt organisaties security operations van wereldklasse, op cloud-native schaalgrootte en met bijbehorende snelheid. Deze security operations functioneren ook nog eens als een ‘easy button’-oplossing die klanten ondersteunt tijdens hun securitytrajecten. De Arctic Wolf Security Operations Cloud brengt de broodnodige eenvoud, het gebruiksgemak en de toegankelijkheid van security operations nu bedrijven op zoek zijn naar technologieën en diensten die hun bestaande middelen aanzienlijk kunnen versterken en versnellen, zelfs als ze weinig of geen security-kennis of -personeel in huis hebben.

Met een SOC in Frankfurt, Duitsland krijgen Arctic Wolf klanten in de Benelux de flexibiliteit om te bepalen waar en hoe hun data worden opgeslagen en benaderd om indien nodig te kunnen voldoen aan lokale en internationale dataregelgeving. Duizenden organisaties wereldwijd vertrouwen reeds op Arctic Wolf om hun bedrijfskritische systemen en data te beschermen en een einde te maken aan de cyberrisico’s die zij lopen.

Arctic Wolf maakt gebruik van een partner- model, waardoor het bedrijf de cybersecuritypartner bij uitstek is geworden van al meer dan 750 solution providers wereldwijd, waaronder NextStep24 in Nederland. Het channelprogramma van Arctic Wolf biedt mogelijkheden voor securitygerichte en cloudgeoriënteerde channelpartners om een strategische relatie met het bedrijf aan te gaan en zichzelf te positioneren op de markt voor securityoperations.

“Voor bedrijven in Nederland is het van cruciaal belang om zichzelf te kunnen beschermen tegen cyberaanvallen”, zegt Teun Snoek, Commercieel Directeur van NextStep24. “Door onze samenwerking met Arctic Wolf kunnen we onze klanten nu ook expertise op het gebied van security operations bieden en daarmee hen helpen cyberrisico's te elimineren.”

 

Meer informatie:

Meer over
Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.