Apple introduceert bug bounty-programma

Apple introduceert een bug bounty-programma. Via dit programma gaat het bedrijf beveiligingsonderzoekers en hackers gaat betalen voor het verantwoord melden van beveiligingsgaten en kwetsbaarheden in zijn software.

Dit heeft Apple aangekondigd op de Black Hat conferentie in Las Vegas. Het bedrijf keert maximaal 200.000 dollar uit voor het melden van ernstige beveiligingsgaten. De hoogte van de beloning is afhankelijk van de software waarin het lek wordt aangetroffen, de ernst van de kwetsbaarheid en eventuele andere meldingen die het bedrijf over hetzelfde beveiligingslek heeft binnengekregen.

In eerste instantie is het bug bounty-programma uitsluitend beschikbaar voor beveiligingsonderzoekers en hackers die van Apple hiervoor worden uitgenodigd. Deze wil Apple selecteren uit onderzoekers die eerder beveiligingsproblemen bij het bedrijf hebben gemeld, en hier toen geen beloning voor hebben gekregen. Op termijn is het echter de bedoeling dat het programma beschikbaar wordt gesteld aan alle onderzoekers.

Meer over
Lees ook
Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys, Inc. een pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde compliance-, beveiligings- en IT-oplossingen, kondigt vandaag aan dat het External Attack Surface Management (EASM)-mogelijkheden toevoegt aan het Qualys Cloud Platform. De nieuwe functionaliteit, die is geïntegreerd in CyberSecurity Asset Management 2.0, voegt een weergave1

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

In december 2021 stond het aantal geregistreerde inbraken op ruim 59.500. In de afgelopen jaren heeft het aantal inbraken grote schommelingen meegemaakt, maar het gemiddelde aantal inbraken is over de gehele periode van 2016 tot 2021 wél gedaald. De categorie waar de grootste afname in inbraken op te merken was, is woninginbraak.