Apple en Cisco willen klanten kortingen geven op cybersecurity verzekeringen

Apple en Cisco willen klanten die oplossingen en technologie van beide bedrijven gebruiken helpen kortingen te krijgen op cybersecurity verzekeringen. Hiervoor gaan de bedrijven een samenwerking aan met verzekeringsmaatschappijen.

Tim Cook, CEO van Apple

Dit hebben Tim Cook, CEO van Apple, en Chuck Robbins, CEO van Cisco, bekend gemaakt tijdens Cisco Live, meldt Reuters. Cook stelt dat het gebruik van een combinatie van Cisco en Apple veiliger is dan het gebruik van concurrerende technologie. Het gebruik van deze combinatie zou volgens Cook dan ook moeten leiden tot lagere premie voor cybersecurity verzekeringen.

Samenwerking met verzekeraars

Cook kondigt aan dat Apple en Cisco daarom gaan onderhandelen om dergelijke kortingen op cybersecurity verzekeringen mogelijk te maken. Cisco meldt in een blogpost dat de bedrijven samenwerken met ‘zwaargewichten uit de verzekeringsindustrie’ om ‘robuustere voorwaarden’ te kunnen bieden aan klanten.

Cisco kondigt daarnaast aan systemen te zullen creëren die continue security monitoring mogelijk maken. Daarnaast moeten de systemen verzekeraars in staat stellen te controleren of systemen bij klanten juist zijn geconfigureerd. Het bedrijf rolde ook een nieuwe security app uit waarmee iPhone gebruikers zichzelf kunnen beschermen tegen phishing aanvallen.

Meer over
Lees ook
WatchGuard Threat Lab publiceert Cybersecurity Predictions

WatchGuard Threat Lab publiceert Cybersecurity Predictions

Van de manipulatie van grote taalmodellen tot vishing met AI-gebaseerde chatbots, kunstmatige intelligentie drukt in 2024 een grote stempel op het cybersecuritylandschap. Dit voorspelt het WatchGuard Threat Lab van WatchGuard Technologies in zijn Cybersecurity Predictions voor 2024.

Cyberonzekerheid baart CEO's zorgen

Cyberonzekerheid baart CEO's zorgen

Het recente 'Cyber-Resilient CEO' rapport van Accenture legt een verrassende realiteit bloot: ondanks dat bijna alle CEO's van grote, internationale bedrijven (96%) het belang van cybersecurity erkennen, maakt 74% zich zorgen over hun vermogen om cyberdreigingen succesvol het hoofd te bieden.

Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen het perfecte lokaas voor cybercriminelen

Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen het perfecte lokaas voor cybercriminelen

De Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur. Politieke partijen voeren massaal verkiezingscampagnes in aanloop naar woensdag 22 november, de dag waarop de stembureaus geopend zijn en de Nederlandse kiezers hun stem uitbrengen.