Apple CEO Tim Cook: ‘Privacy is een fundamenteel mensenrecht’

TimCook

Privacy is een fundamenteel mensenrecht. Dit stelt Tim Cook, CEO van Apple. Cook spreekt zich dan ook uit tegen het aanbrengen van backdoors in software en waarschuwt dat deze backdoors ook misbruikt kunnen worden door cybercriminelen.

Dit zegt Cook in een interview met NPR. Regelmatig stellen politici het gebruik van versleuteling in software ter discussie, waarbij een veel gehoord argument is dat encryptie het opsporen van terroristen in de weg staat. Cook benadrukt nationale veiligheid van belang te vinden, maar stelt dat dit het aanbrengen van backdoors in software niet rechtvaardigt.

Apple overhandigt data aan de overheid

Cook stelt dat Apple gehoor geeft aan verzoeken van de Amerikaanse overheid om data te overhandigen, indien de overheid hiervoor een gerechtelijk bevel kan overhandigen. Wel benadrukt de CEO dat Apple veel gegevens ook niet in handen heeft. Zo heeft het bedrijf er bewust voor gekozen data als financiële gegevens, gezondheidsinformatie en persoonlijke gesprekken op de iPhone te houden en niet op te slaan op servers van het bedrijf. Cook benadrukt dat gebruikers dus de controle hebben over hun eigen data.

Lees het volledige interview met Apple's CEO Tim Cook bij NPR.

Lees ook
ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

Het ROC van Amsterdam-Flevoland heeft als eerste MBO de EduConnector, de cloudoplossing voor de koppeling tussen het ECK-iD en digitale lesmaterialen, ingezet. Hierdoor kan de onderwijsinstelling identiteitsinformatie van studenten veilig delen, wat een voorwaarde is om te voldoen aan de AVG.

Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Cranium, de specialist in privacy-, security- en datamanagement opent een nieuw kantoor in Hasselt. Naast de Belgische hoofdzetel in Zaventem heeft het snelgroeiende bedrijf kantoren in Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De zesde vestiging van CRANIUM bevindt zich op de Hasseltse Corda Campus waar verschillende i1

Snijder kiest Bastion 365 voor veilig e-mailen met Microsoft Office 365

Snijder kiest Bastion 365 voor veilig e-mailen met Microsoft Office 365

Snijder, Praktijk voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie gaat voor veilig e-mailen gebruikmaken van Fenestrae Bastion 365. Met de oplossing kunnen de medewerkers van praktijk Snijder vertrouwelijke persoonsgegevens en medische informatie veilig mailen naar zorgprofessionals en patiënten middels Microsoft Office 365. Bastion 365 is de oplossing die ervoo1