Apple CEO Tim Cook: ‘Privacy is een fundamenteel mensenrecht’

TimCook

Privacy is een fundamenteel mensenrecht. Dit stelt Tim Cook, CEO van Apple. Cook spreekt zich dan ook uit tegen het aanbrengen van backdoors in software en waarschuwt dat deze backdoors ook misbruikt kunnen worden door cybercriminelen.

Dit zegt Cook in een interview met NPR. Regelmatig stellen politici het gebruik van versleuteling in software ter discussie, waarbij een veel gehoord argument is dat encryptie het opsporen van terroristen in de weg staat. Cook benadrukt nationale veiligheid van belang te vinden, maar stelt dat dit het aanbrengen van backdoors in software niet rechtvaardigt.

Apple overhandigt data aan de overheid

Cook stelt dat Apple gehoor geeft aan verzoeken van de Amerikaanse overheid om data te overhandigen, indien de overheid hiervoor een gerechtelijk bevel kan overhandigen. Wel benadrukt de CEO dat Apple veel gegevens ook niet in handen heeft. Zo heeft het bedrijf er bewust voor gekozen data als financiële gegevens, gezondheidsinformatie en persoonlijke gesprekken op de iPhone te houden en niet op te slaan op servers van het bedrijf. Cook benadrukt dat gebruikers dus de controle hebben over hun eigen data.

Lees het volledige interview met Apple's CEO Tim Cook bij NPR.

Lees ook
C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

De Nederlandse SaaS softwarebedrijven Onegini en iWelcome zijn vandaag gefuseerd tot OneWelcome. De combinatie van de twee bedrijven maakt dit tot de grootste Europese SaaS leverancier van Customer Identity & Access Management (CIAM).

Deel mee aan de OneTrust webinar Data mapping: De basis van elk privacy programma

Deel mee aan de OneTrust webinar Data mapping: De basis van elk privacy programma

Data mapping is een essentieel onderdeel van elk privacy programma. Begrijpen hoe gegevens door de organisatie stromen is dan ook een eerste vereiste om de gegevens te kunnen beveiligen en risico’s te analyseren.