Apple CEO Tim Cook: ‘Privacy is een fundamenteel mensenrecht’

TimCook

Privacy is een fundamenteel mensenrecht. Dit stelt Tim Cook, CEO van Apple. Cook spreekt zich dan ook uit tegen het aanbrengen van backdoors in software en waarschuwt dat deze backdoors ook misbruikt kunnen worden door cybercriminelen.

Dit zegt Cook in een interview met NPR. Regelmatig stellen politici het gebruik van versleuteling in software ter discussie, waarbij een veel gehoord argument is dat encryptie het opsporen van terroristen in de weg staat. Cook benadrukt nationale veiligheid van belang te vinden, maar stelt dat dit het aanbrengen van backdoors in software niet rechtvaardigt.

Apple overhandigt data aan de overheid

Cook stelt dat Apple gehoor geeft aan verzoeken van de Amerikaanse overheid om data te overhandigen, indien de overheid hiervoor een gerechtelijk bevel kan overhandigen. Wel benadrukt de CEO dat Apple veel gegevens ook niet in handen heeft. Zo heeft het bedrijf er bewust voor gekozen data als financiële gegevens, gezondheidsinformatie en persoonlijke gesprekken op de iPhone te houden en niet op te slaan op servers van het bedrijf. Cook benadrukt dat gebruikers dus de controle hebben over hun eigen data.

Lees het volledige interview met Apple's CEO Tim Cook bij NPR.

Lees ook
30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Als je een Windows-of Linux-pc gebruikt, is de kans groot dat er een Trusted Platform Module (TPM) aan het moederbord van je systeem is verbonden. De TPM is een hardwaremodule die in veel lijkt op de SmartCard-chip die in je creditcard is ingebed. Die chip zorgt voor veilige authenticatie van je kaart tijdens betalingstransacties. Dat gebeurt op b1