Anti-DDoS-oplossing Akamai wordt geïntegreerd in Managed Telecom Services Arcadiz

Netwerkintegrator Arcadiz gaat een samenwerking aan met Akamai Technologies, leverancier van Content Delivery Networking (CDN) en anti-DDoS-oplossingen. De bedrijven gaan gezamenlijk veilige en hoogbeschikbare netwerken aan Enterprises en Service Providers aanbieden.

Met haar Managed Telecom Services integreert Arcadiz operator diensten in een totaaloplossing, inclusief connectiviteit zowel tussen als naar de datacenters en IP transit. De connectiveit is volledig redundant en voorzien van encryptie met lage latency, die synchroon mirroring mogelijk maakt. De IP transit wordt eveneens volledig redundant geleverd en is voorzien van DDoS protectie. Voor de bescherming tegen DDoS-aanvallen maakt Arcadiz hierbij gebruik van de anti-DDoS-oplossing van Akamai.

DDoS-aanvallen steeds complexer

DDoS-aanvallen vormen een groot risico voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. Deze grootscheepse aanvallen op servers kunnen organisaties veel schade toebrengen. Niet alleen downtime, maar ook een verlies aan productiviteit en daarmee gepaard gaande financiële gevolgen. DDoS-aanvallen worden soms gecombineerd met zeer gerichte applicatie-aanvallen. De DDoS-aanval wordt daarbij als ‘afleiding’ gebruikt, terwijl het in werkelijkheid gaat om de diefstal van bijvoorbeeld vertrouwelijke persoonsgegevens.

Akamai maakt voor haar CDN-oplossing gebruik van zo’n 230.000 Edge servers die zich overal ter wereld bevinden. Deze Edge servers kunnen zijn voorzien van een Web Application Firewall. De anti-DDoS-oplossing samen met deze Web Application Firewalls zorgt voor een gecoördineerde DDoS-mitigatie tussen de server- en applicatielaag. Complexe aanvallen, die een combinatie zijn van een DDoS-aanval en een gerichte aanval, kunnen op deze manier worden herkend en afgeslagen.

Lees ook
Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap om gezamenlijk de cyberbeveiliging van hun klanten te versterken. Dit partnerschap zal real-time zichtbaarheid, risicomanagement, continue dreigingsmonitoring en NIS2-compliance services bieden voor de hele onderneming, inclusief campus, datacenter, externe werknemers, cloud, mobiel, IoT, O1

Cloudflare helpt kwetsbaarheid te ontdekken die leidde tot grootste DDoS-aanval

Cloudflare helpt kwetsbaarheid te ontdekken die leidde tot grootste DDoS-aanval

Cloudflare heeft bekendgemaakt dat het heeft meegeholpen bij de onthulling van een nieuwe zero-day kwetsbaarheid, genaamd 'HTTP/2 Rapid Reset'. Deze wereldwijde kwetsbaarheid geeft kwaadwillenden de mogelijkheid om aanvallen te genereren die groter zijn dan alles wat er in het verleden op het internet is gebeurd.

DeepInspect en NetWitness beginnen een joint venture

DeepInspect en NetWitness beginnen een joint venture

DeepInspect en NetWitness, wereldleiders op het gebied van cybersecurity, zijn verheugd een strategische technologische samenwerking aan te kondigen waarbij de integratie van OT- en IT-netwerken radicaal zullen veranderen. Deze innovatieve samenwerking heeft tot doel een baanbrekende oplossing te leveren die alles wat momenteel op de markt beschik1