Amsterdam Security en The Hague Security Delta sluiten partnerschap

Amsterdam Security maakt bekend een overeenkomst te hebben bereikt met partner The Hague Security Delta (HSD). Deze samenwerking biedt beide partijen mogelijkheden om elkaar te versterken als het gaat om kennisoverdracht en netwerkmogelijkheden in het internationale security domein.

Dit nieuws is bekendgemaakt tijdens de opening van de Amsterdam Security Conference in RAI Amsterdam. The Hague Security Delta (HSD) is een belangrijk veiligheidscluster in Europa. In dit Nederlandse cluster - met belangrijke regionale kernen in Den Haag, Twente en Brabant - werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan innovaties en kennisontwikkeling op het gebied van veiligheid. De partijen hebben hierbij als gezamenlijke ambitie: meer bedrijvigheid, meer banen en een veilige wereld. Het kloppend hart is de HSD Campus, het nationaal innovatiecentrum voor veiligheid in Den Haag.

Kennis delen

Executive Director HSD Richard Franken: “Wij zien een grote meerwaarde in de samenwerking met de RAI en Amsterdam Security op het gebied van delen van kennis. HSD heeft samen met haar netwerk veel kennis op het vlak van de beveiliging van digitale structuren en cyber security. De samenwerking met Amsterdam Security, met grote beurzen en conferenties, biedt HSD en onze partners nieuwe kansen om content te delen met doelgroepen binnen dit specialisme.”

Het partnerschap tussen Amsterdam Security en HSD is bezegeld door het ondertekenen van een Partner Certificaat door Nynke Lipsius (links op foto), Domein Manager RAI en Joris den Bruinen (rechts op foto), Deputy Director HSD.

Joris den Bruinen: “Het verbinden van de twee kennisplatforms biedt nieuwe kansen voor innovaties op het snijvlak van de traditionele beveiliging en de beveiliging van digitale structuren en cyber security. Samen creëren we toegevoegde waarde voor organisaties in het security domein.”

Amsterdam Security

Amsterdam Security biedt een programma voor eindgebruikers op het gebied van safety en security. Onder invloed van recente ontwikkelingen zoals IoT, Big Data en Cyber Security zijn de huidige veiligheidsvraagstukken bij bedrijven en overheden sterk aan verandering onderhevig. Het centrale thema ‘Bridging the gap between IT and Security’ onderstreept de noodzaak om kennis te delen en te netwerken. Amsterdam Security is een driedaags event - 31 oktober t/m 2 november 2017 - met een variëteit aan keynote speeches, seminars, lunchbijeenkomsten en ronde tafel sessies.

Domein Manager RAI Nynke Lipsius: “Onze nieuwe beurstitel Amsterdam Security geeft sterk aan dat we het domein veiligheid in de breedte willen oppakken. Wij zijn erg trots dat we hiertoe ook een partnerschap met HSD hebben beklonken. Met deze nauwe samenwerking bundelen wij onze krachten en ambities om Nederland op de internationale security kaart te zetten!”

Lees ook
ION-IP gaat samenwerking aan met WhiteHat Security

ION-IP gaat samenwerking aan met WhiteHat Security

Managed Security Provider ION-IP gaat een samenwerking aangegaan met WhiteHat Security, leverancier van Application Security oplossingen. Het partnership stelt ION-IP beter in staat om haar klanten te ontzorgen op het gebied van Continuous Delivery van veilige webapplicaties. In de huidige Application Economy worden organisaties gedwongen steeds sneller...

Lantech sluit partnership met Netskope

Lantech sluit partnership met Netskope

Lantech heeft een partnership gesloten met Netskope. Als onderdeel van deze overeenkomst gaan Lantech samen met Netskope diensten aanbieden die klanten in staat stellen bedrijfsgevoelige data te beveiligen. Het gebruik van cloud applicaties wordt steeds populairder. Cloudapplicaties brengen echter ook risico’s met zich mee en kunnen de veiligheid van...

Bundeling van krachten zorgt voor betere en alomvattende oplossingen voor informatiebeveiliging

Bundeling van krachten zorgt voor betere en alomvattende oplossingen voor informatiebeveiliging

NetIQ en TecHarbor zijn een partnership aangegaan met Covertix, een Israëlische ICT-dienstverlener in cybersecurity software. Via de samenwerking willen de securitybedrijven gezamenlijk hun aanbod van oplossingen verder uitbreiden, zodat zij tegemoet komen aan de groeiende vraag van de zakelijke markt naar solide informatiebeveiliging voor data in on-premise,...