Amerikaanse senatoren vragen opheldering over smartphonegebruik Trump

usa-flag-thomas-ricks

Twee Amerikaanse senatoren vragen opheldering over de beveiliging van de Amerikaanse president Donald Trump. Naar verluid maakt Trump nog steeds gebruik van zeen Samsung Galaxy S3.

Kort na de inauguratie van president Trump wist de New York Times te melden dat Trump zijn Samsung Galaxy S3 bleef gebruiken. Dit terwijl het apparaat uit 2012 afkomstig is en sinds 2013 geen beveiligingsupdate meer krijgt. Beveiligingsproblemen worden hierdoor niet langer opgelost, wat de smartphone een eenvoudig doelwit maakt voor cybercriminelen en andere aanvallers.

Daarnaast wijzen de senatoren Claire McCaskill en Tom Carper in hun brief erop dat medewerkers met toegang tot geheime gegevens doorgaans wordt afgeraden persoonlijke apparatuur te gebruiken. Trump doet dit naar verluid dus wel. Mattis heeft tot 9 maart de tijd om op de vragen van de senatoren te reageren.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vertrouwen...