Amerikaanse overheid helpt bedrijven hun security te verbeteren met raamwerk

hacker3

De Amerikaanse overheid publiceert een raamwerk dat bedrijven in kritieke sectoren moet helpen zichzelf beter te beschermen tegen cyberaanvallen. Het Framework for Improving Critical Infrastructure Cybersecurity is samengesteld door het National Institute of Standards and Technology (NIST).

Het gebruik van het raamwerk is vrijwillig en dus niet verplicht. Het raamwerk is opgebouwd uit drie onderdelen: core, profiles en tier. Core beschrijft een aantal kernactiviteiten die bedrijven op het gebied van cybersecurity zouden moeten uitvoeren. Deze activiteiten helpen bedrijven hun IT-beveiliging op peil te krijgen.

Securitybeleid opzetten

Profiles is de sectie van het raamwerk dat bedrijven helpt een effectief securitybeleid op te zetten. Tiers zijn een aantal niveau's waarmee bedrijven de wijze waarop zij hun cybersecurityrisico's beheren kunnen beoordelen. Het raamwerk moet bedrijven helpen gebieden te identificeren waar verbeteringen zouden moeten worden doorgevoerd om hun cybersecurity te verbeteren.

Het raamwerk is opgesteld in opdracht van President Barack Obama. De ontwikkeling van de standaarden heeft slechts één jaar in beslag genomen. De standaarden worden beschreven in een 39-pagina's tellend document.

Informatie delen

Het document moedigt bedrijven in kritieke sectoren aan meer informatie over cybersecurity met elkaar te delen. Lisa Monaco, adviseur counterterrorisme voor de Amerikaanse president, zegt dat het nieuwe framework dan ook "een algemene taal om cybersecurity te bespreken" levert.

Lees ook
Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet voegt een nieuwe oplossing toe aan zijn aanbod van ruim 40 door AI ondersteunde security-producten. Het gaat om Fortinet Advisor, een generative AI (GenAI) assistant. Fortinet Advisor maakt momenteel deel uit van FortiSIEM, de security information & event management (SIEM)-oplossing van Fortinet, en FortiSOAR, zijn security orchestration,1

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Nu de behoefte aan veilig werken exponentieel toeneemt, is het beveiligen van externe en hybride werknemers een steeds groter probleem geworden. Voorheen gebruikten bedrijven beveiliging architecturen die gebaseerd waren op het beschermen van medewerkers die werkzaam waren in on-premises kantooromgevingen.

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.