Amerikaanse leger maakt broncode van cyberwarfare-tool openbaar

hacker

Het Amerikaanse leger maakt de broncode van een tool die wordt gebruikt om cyberaanvallen te herkennen en analyseren openbaar. De Verenigde Staten (VS) vraagt ontwikkelaars en gebruikers mee te kijken naar de broncode om fouten op te sporen.

Het Army Research Lab heeft de broncode van Dshell openbaar gemaakt. Dshell is een tool die door het Amerikaanse leger wordt gebruikt om cyberaanvallen tegen het ministerie van de Defensie op te sporen en analyseren. Door de broncode vrij te geven hoopt het onderzoekslab andere landen te helpen cyberaanvallen tegen overheidsdoelen af te slaan.

Verbeteringen aandragen

Daarnaast roept het Army Research Lab gebruikers op mee te kijken in de broncode van Dshell om eventuele fouten op te sporen. Ook kunnen ontwikkelaars zelf verbeteringen aandragen waarmee de tool efficiënter wordt.

De aanpak is een flinke omslag in de werkwijze van het Amerikaanse leger. Normaal gesproken worden dit soort ‘cyberwarfare-tools’ juist strikt geheim gehouden om buitenstaanders geen inzicht te geven in de werking van de tool. Bij Dshell kiest het Army Research Lab dus juist voor een aanpak waarbij de internetcommunity om hulp wordt gevraagd.

Lees ook
Proofpoint 2023 State of the Phish-rapport

Proofpoint 2023 State of the Phish-rapport

Proofpoint, een toonaangevend bedrijf voor cybersecurity en compliance, presenteert zijn negende jaarlijkse State of the Phish-rapport. Dit rapport bespreekt de nieuwe en traditionele manieren die cybercriminelen gebruiken om bedrijven aan te vallen.

Barracuda: schade e-mailaanval op bedrijven loopt op tot ruim 1,2 miljoen euro per incident

Barracuda: schade e-mailaanval op bedrijven loopt op tot ruim 1,2 miljoen euro per incident

Barracuda Networks heeft zijn 2023 Email Security Trends rapport gepubliceerd, dat laat zien hoe aanvallen via e-mail organisaties over de hele wereld treffen. Daarbij valt op dat de Benelux behoort tot de regio’s met de hoogste schade en meeste impact door succesvolle e-mailaanvallen. 85 procent van de ondervraagde organisaties in de Benelux is i1

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1