Amerikaan opgepakt voor betrokkenheid bij datadiefstal JPMorgan Chase in 2014

handboeien-klein

Een Amerikaanse man is gearresteerd voor betrokkenheid bij de grootschalige datadiefstal bij de Amerikaanse bank JPMorgan Chase in 2014. De man wordt verdacht van cybercriminaliteit, fraude en witwassen.

Dit meldt het Amerikaanse Openbaar Ministerie (OM). Bij de datadiefstal in 2014 werden gegevens buitgemaakt van 83 miljoen klanten van JPMorgan Chase. Het ging naar schatting om 76 miljoen Amerikaanse huishoudens en 7 miljoen kleine bedrijven. De datadiefstal werd in juli 2014 ontdekt, maar de aanvallers staakte hun aanval pas volledig in medio augustus 2014. Het datalek werd vervolgens in september 2014 openbaar gemaakt door JPMorgan Chase.

Naast de gearresteerde Amerikaan worden ook twee andere mannen verdacht van betrokkenheid bij de datadiefstal. Deze twee verdachten werden in 2015 gearresteerd in Israël en in juni 2016 uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De drie verdachten zouden gezamenlijk ook betrokken zijn geweest bij het manipuleren van aandelenkoersen, waarmee de verdachten miljoenen dollars zouden hebben verdiend.

Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1