AIVD en MIVD publiceren brochure over cyberaanvallen door buitenlandse inlichtingendiensten

spionage

De Nederlandse inlichtingendiensten AIVD en MIVD publiceren een brochure waarin Nederlandse overheidsinstellingen en bedrijven worden gewaarschuwd voor aanvallen door buitenlandse spionnen. In de brochure worden onder andere aanbevelingen gegeven om de weerbaarheid tegen cyberaanvallen te verhogen.

De inlichtingendiensten stellen dat andere landen in veel gevallen civiele en militaire bedrijfsgeheimen of gevoelige onderhandelingsinformatie in handen proberen te krijgen. In andere gevallen proberen zij op afstand bedrijfssystemen te bedienen. Steeds meer bedrijven en instellingen zijn zich volgens de diensten bewust van dit gevaar, maar kennis over maatregelen die genomen kunnen worden om dergelijke aanvallen tegen te gaan ontbreekt vaak nog.

De nieuwe brochure moet helpen deze kennis te vergroten. Het eerste deel van de brochure geeft inzicht in de wijze waarop cyberspionnen opereren en welke basismaatregelen hiertegen genomen kunnen worden. Daarnaast wordt in de brochure een aantal aanbevelingen gedaan om de weerbaarheid tegen cyberaanvallen te verhogen. De brochure is hier beschikbaar.

Meer over
Lees ook
Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Nu de behoefte aan veilig werken exponentieel toeneemt, is het beveiligen van externe en hybride werknemers een steeds groter probleem geworden. Voorheen gebruikten bedrijven beveiliging architecturen die gebaseerd waren op het beschermen van medewerkers die werkzaam waren in on-premises kantooromgevingen.

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1