Aerohive verscheept 500.000ste controlerloze wifi access point

De leverancier van op cloud gebaseerde mobiele netwerkoplossingen Aerohive Networks heeft de  500.000ste access point  uitgeleverd. In totaal zijn er in het afgelopen jaar 4000 nieuwe gebruikers in de zorgsector, bij winkelbedrijven en in het onderwijs bijgekomen.

In 2006 ontwikkelde Aerohive een draadloze LAN architectuur zonder centrale controler. Deze zogeheten Cooperative Control levert een veilig,  schaalbaar en beheerbaar wifi netwerk voor omgevingen waar hoge presaties worden vereist en waar men tevens waarde hecht aan de kosteneffectiviteit van de IT-investeringen.  Voorbeelden daarvan treffen we aan in de zorg, de detailhandel, de onderwijssector en bedrijven met een decentrale organisatiestructuur. De toegenomen populariteit van BYOD (Bring Your Own Device) en de uitrol van wifi binnen het bedrijfsleven heeft  de sterke stijging veroorzaakt in het aantal verscheepte Aerohive access points. In totaal telt de onderneming nu 11.500 gebruikers. wereldwijd. 

“In de afgelopen jaren is Aerohive gegroeid in haar rol organisaties in alle industrietakken te laten profiteren van de voordelen van de mobiele revolutie. De waarde van wifi is op bedrijfsniveau gebracht", zegt  David Greene, chief marketing officer, Aerohive Networks. 

   
Meer over
Lees ook
Acht stappen voor slim en veilig gebruik van de cloud

Acht stappen voor slim en veilig gebruik van de cloud

Bijna alle bedrijven gebruiken in minder of meerdere maten cloudoplossingen. Dat moet ook wel, want wil je concurrerend blijven in deze snel veranderende wereld, heb je twee dingen nodig: snelheid en flexibiliteit. En dat is precies wat cloudinfrastructuren en -diensten bieden.

Qualys CloudView voegt beveiliging toe voor Infrastructure as Code

Qualys CloudView voegt beveiliging toe voor Infrastructure as Code

Qualys maakt vandaag bekend dat het scannen van Infrastructure as Code (IaC) toevoegt aan zijn CloudView-applicatie. Met deze oplossing kunnen misconfiguraties al vroeg in de ontwikkelingscyclus ontdekt en verholpen worden. Dit voorkomt risico's in de productieomgeving.

Een mensgerichte aanpak is cruciaal voor cloudbeveiliging

Een mensgerichte aanpak is cruciaal voor cloudbeveiliging

Gebruikers, apps en data bevinden zich tegenwoordig vaak niet meer achter de veilige bedrijfsomgeving. Dit komt vooral doordat steeds meer mensen op afstand werken sinds de coronapandemie. Werknemers delen gevoelige data zonder toezicht. En cybercriminelen kunnen cloudaccounts van gebruikers compromitteren om geld en waardevolle data te stelen.