Acronis sluit zich aan bij MPC Alliance

Acronis-400300

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, heeft zich aangesloten bij de MPC Alliance, een wereldwijd samenwerkingsverband van organisaties die optimale datasecurity en privacy nastreven door de implementatie van de veilige cryptografietechnologie MPC (Multi-Party Computation).

MPC is een wiskundige benadering van digitale beveiliging die ervoor zorgt dat we voor onze privacy en online veiligheid minder afhankelijk zijn van de betrouwbaarheid van derde partijen en veiligheid van hardware. Het is een subgebied van de cryptografie waarmee meerdere partijen gevoelige data kunnen verwerken zonder deze toegankelijk te hoeven maken voor derden. Hierbij blijft de kwaliteit van de output gewaarborgd zelfs bij beschadigde data. 

Acronis heeft de MPC-technologie omarmd met oog op de continue ontwikkeling van het eigen cyberbeveiligingsdienstenportfolio, dat gebaseerd is op de 5 vectoren van cyberbeveiliging: veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en bescherming. Meer dan 5,5 miljoen particulieren, bedrijven en organisaties wereldwijd vertrouwen op de producten en services van Acronis.

Naast een reeks MPC-onderzoeksinitiatieven werkt Acronis samen met de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore om innovatieve encryptie- en veilige databeheertechnologieën te creëren om een veilig MPC-platform mogelijk te maken voor business-to-business en business-to-government transacties, waarbij versleutelde gegevens kunnen worden gedeeld tussen meerdere niet-vertrouwde partijen, terwijl gedeelde gegevens veilig en privé blijven.

Technology President en medeoprichter van Acronis Stanislav Protassov: “MPC is een gebied dat van groot belang is voor Acronis en waarvoor we een aanzienlijke hoeveelheid onderzoeksresources hebben vrijgemaakt. Het implementeren en integreren van MPC-technologie in onze oplossingen voor cyberbescherming is te vergelijken met het implementeren van een betrouwbare derde partij die de input ontvangt en vertrouwelijk de resultaten verwerkt zonder enige gegevens over die input vrij te geven. Klanten van Acronis kunnen bijvoorbeeld vertrouwelijke benchmarks uitvoeren of bedrijfsinformatie rapporteren zonder de onderliggende, gevoelige data vrij te geven.”

 

Lees ook
Doxing: 37% van de millennials denkt dat ze te saai zijn om het slachtoffer te worden van cybercriminaliteit

Doxing: 37% van de millennials denkt dat ze te saai zijn om het slachtoffer te worden van cybercriminaliteit

Nu onze offline en online wereld steeds meer met elkaar verweven zijn, neemt ook de invloed van onze online acties op onze fysieke wereld toe. Met name op het gebied van communicatie en het delen van persoonlijke informatie kan dit vervelende gevolgen hebben. Kaspersky onderzocht twee belangrijke consequenties van het delen van...

Secureworks levert nieuwe security-analysefuncties voor Threat Detection and Response om te voldoen aan klantvraag naar een alternatief voor SIEM

Secureworks levert nieuwe security-analysefuncties voor Threat Detection and Response om te voldoen aan klantvraag naar een alternatief voor SIEM

Secureworks, een leider op het gebied van software-gedreven security-oplossingen, verbetert de bescherming van klanten met diverse nieuwe functies voor zijn cloud-native applicatie voor security-analyses, Threat Detection and Response (TDR).

Achter de kwetsbaarheden van je bedrijfswebsite komen

Als ondernemer wil je er niet aan denken, dat privacygevoelige data op straat komt te liggen. Denk bijvoorbeeld aan betaalgegevens van klanten, informatie over de medewerkers van je bedrijf, enzovoorts. Een bedrijfswebsite kan een van de mogelijke zwakke plekken binnen het IT-landschap van je organisatie zijn.