Acronis sluit zich aan bij MPC Alliance

Acronis-400300

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, heeft zich aangesloten bij de MPC Alliance, een wereldwijd samenwerkingsverband van organisaties die optimale datasecurity en privacy nastreven door de implementatie van de veilige cryptografietechnologie MPC (Multi-Party Computation).

MPC is een wiskundige benadering van digitale beveiliging die ervoor zorgt dat we voor onze privacy en online veiligheid minder afhankelijk zijn van de betrouwbaarheid van derde partijen en veiligheid van hardware. Het is een subgebied van de cryptografie waarmee meerdere partijen gevoelige data kunnen verwerken zonder deze toegankelijk te hoeven maken voor derden. Hierbij blijft de kwaliteit van de output gewaarborgd zelfs bij beschadigde data. 

Acronis heeft de MPC-technologie omarmd met oog op de continue ontwikkeling van het eigen cyberbeveiligingsdienstenportfolio, dat gebaseerd is op de 5 vectoren van cyberbeveiliging: veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en bescherming. Meer dan 5,5 miljoen particulieren, bedrijven en organisaties wereldwijd vertrouwen op de producten en services van Acronis.

Naast een reeks MPC-onderzoeksinitiatieven werkt Acronis samen met de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore om innovatieve encryptie- en veilige databeheertechnologieën te creëren om een veilig MPC-platform mogelijk te maken voor business-to-business en business-to-government transacties, waarbij versleutelde gegevens kunnen worden gedeeld tussen meerdere niet-vertrouwde partijen, terwijl gedeelde gegevens veilig en privé blijven.

Technology President en medeoprichter van Acronis Stanislav Protassov: “MPC is een gebied dat van groot belang is voor Acronis en waarvoor we een aanzienlijke hoeveelheid onderzoeksresources hebben vrijgemaakt. Het implementeren en integreren van MPC-technologie in onze oplossingen voor cyberbescherming is te vergelijken met het implementeren van een betrouwbare derde partij die de input ontvangt en vertrouwelijk de resultaten verwerkt zonder enige gegevens over die input vrij te geven. Klanten van Acronis kunnen bijvoorbeeld vertrouwelijke benchmarks uitvoeren of bedrijfsinformatie rapporteren zonder de onderliggende, gevoelige data vrij te geven.”

 

Meer over
Lees ook
Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Visiepaper Tesorion AI in Cybersecurity

Visiepaper Tesorion AI in Cybersecurity

In de paper Artificial Intelligence in Cybersecurity lees je meer over onderwerpen als FraudGPT, ShadowAI, geavanceerde GenAI Phishing en het gebruik van deepfakes in social engineering tactieken.