Acronis lanceert extra krachtige back-up oplossing specifiek voor air-gapped netwerken

Acronis-400300

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, lanceert Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition, een full disk image back-upoplossing die speciaal ontworpen is voor air-gapped netwerken, netwerken 'zonder internet'.

De air-gap-benadering is een cybersecurity-maatregel om een computernetwerk te beschermen door dat fysiek te isoleren van andere netwerken, zoals het openbare internet of andere onbeschermde LANs. Volgens een onderzoek van Cybersecurity Ventures voegt dit een extra niveau van bescherming toe tegen dreigingen van buitenaf zoals ransomware-aanvallen, waarvan bijvoorbeeld wordt verwacht dat die in 2021 elke 11 seconden zullen toeslaan en 20 miljard dollar aan schade zullen toebrengen.

Zonder enige integratie of uitgaande verbindingen met online-services verkleint Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition het aantal aanvalsmogelijkheden in een digitale omgeving. Ook is de oplossing tijdbesparend voor ICT-teams doordat zij met minder valse alarmen en mislukte uitgaande communicatie te maken krijgen. Dit zijn veel voorkomende problemen bij het gebruik van een non-hardened oplossing in een air-gapped netwerk. Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition beschikt over FIPS-gevalideerde versleuteling en genereert RSA-sleutels. Daarnaast maakt de oplossing gebruik van Intels hardware-gebaseerde methode om willekeurige nummers te genereren om zo maximale entropie te bewerkstelligen.

Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition is Common Criteria-gecertificeerd en de FIPS 140-2-certificering is aangevraagd. Daarnaast is Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition onderzocht en getest door meerdere externe partijen en wordt de supply chain van de broncode beheerd door nauwkeurige afhankelijkheidstoewijzing. Dit is een oplossing waarop organisaties kunnen vertrouwen voor betrouwbare bescherming van kritieke bedrijfsmiddelen en data zonder dat er onnodige complexiteit wordt toegevoegd.

De oplossing is gebaseerd op dezelfde code als de gecertificeerde oplossing Department of Defense Information Network Approved Products List (DoDIN APL) van Acronic SCS. Het levert complete bescherming van kritieke bedrijfsmiddelen en data voor de meest informatiebeveiligde omgevingen: voor de nationale veiligheid, de industrie en de financiële sector, waaronder wapentestlocaties, ontwikkelingslaboratoria, trainingssimulatoren, militaire inzet, toezichtcontrole en gegevensverzameling (SCADA) en industriële regelsystemen.

"Moderne organisaties zijn zich ervan bewust dat het dreigingslandschap steeds geavanceerder en gevaarlijker aan het worden is. Met name voor organisaties in gevoelige sectoren, die werken met uiterst gevoelige data, is databescherming niet alleen belangrijk, maar zelfs essentieel", aldus oprichter en CEO van Acronis, Serguei "SB" Beloussov. "Met onze nieuwe hardened oplossing krijgen deze organisaties de robuuste cyberbeschermingsmogelijkheden waar Acronis om bekendstaat, met gespecialiseerde uitbreidingen die ervoor zorgen dat al hun workloads beschermd zijn."

Deze nieuwe krachtige oplossing biedt volledige bescherming voor bedrijfsmiddelen en garandeert alsnog de mogelijkheid voor tijdige besluitvorming door kritische systemen online te houden tijdens, hardware storingen en hersteltijden te minimaliseren en de flexibiliteit te bieden om gestandaardiseerde en unieke beelden te herstellen naar veldapparatuur, via een opstartbare mediafunctie. Zo kunnen gebruikers complexe geïntegreerde systemen bouwen, testen, in gebruik nemen en beschermen vanaf één gebruiksvriendelijke beheerconsole.

"In tegenstelling tot andere back-up- en herstelproducten die op de markt zijn, is Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition speciaal ontworpen voor air-gapped omgevingen: het neemt de noodzaak weg voor connectiviteit, integratie, uitgaande verbindingen of onnodige toegangspunten die de mogelijkheden voor aanvallen op het netwerk vergroten", aldus Gaidar Magdanurov, Chief Cyber Officer en Chief Operating Officer bij Acronis. "Daarnaast stroomlijnt onze nieuwe oplossing tevens de back-up- en hersteloperatie. Ict'ers kunnen nu vele uren besparen die voorheen besteed werden aan het reageren op verbindingsstoringen en vals alarm."

Het uitvoeren van repetitieve, maar tegelijkertijd cruciale taken op gevoelige systemen – zoals het maken van back-ups van volledige schijfimages en op bestandsniveau – is een dagelijkse realiteit voor technici die werken in air-gapped omgevingen van alle extra beveiligde bedrijven en overheidsorganisaties. Bescherming is van levensbelang, gezien het feit dat back-upoplossingen alles in het netwerk moeten bestrijken, van endpoints en opslag tot bestandsshares en servers. Met dat in gedachte biedt Acronis Cyber Backup SCS Hardened Edition precies de mogelijkheden die hooggespecialiseerd beveiligingspersoneel nodig heeft om deze taken op eenvoudige en veilige wijze uit te voeren op zowel oudere als moderne systemen – en dit alles tegen een betaalbare prijs.

Lees ook
Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

De scheidslijn tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) is aan het vervagen. Om goed te functioneren zijn OT-apparaten steeds afhankelijker van data en IoT-functies. Dat zorgt echter ook voor een verhoogd risico en nieuwe securityuitdagingen. Securityleverancier TXOne specialiseert zich op het snijvlak waar IT en OT overl1

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1