Acronis en het World Economic Forum Centre for Cybersecurity werken samen om de wereldwijde toename van de cybercriminaliteit een halt toe te roepen

Acronis-400300

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, draagt als partner bij aan het doel van het World Economic Forum Centre for Cybersecurity om de toenemende cybersecuritydreigingen in te tomen. Acronis’ expertise op het gebied van cyberbescherming wordt ingezet om systemische cybersecurity-uitdagingen te addresseren en om bij te dragen aan het vertrouwen in digitale oplossingen.

Nu de digitale economie wereldwijd steeds groter wordt, wordt cybersecurity een van de grootste aandachtspunten. Met leiders uit het bedrijfsleven, de overheidssector, maatschappelijke organisaties, het hoger onderwijs en tal van andere sectoren, positioneert het World Economic Forum Centre for Cybersecurity het principe van cybersecurity in als een concurrentievoordeel waarmee waarde en omzetkansen voor publieke en private organisaties worden gecreëerd.

Binnen dit samenwerkingsverband draagt Acronis bij vanuit zijn expertise op het gebied van cyberbescherming, een alomvattende aanpak van cybersecurity, om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de toekomstige uitdagingen op het gebied van veiligheid en bescherming. Acronis neemt deel aan het Cyber Risk and Corporate Governance-project om een basisbegrip van de voornaamste cybersecurityproblemen te definiëren en te werken aan richtlijnen voor strategieën op het gebied van security en cyber resiliency. 

Door deze samenwerking kunnen leiders uit de private en de overheidssector ook profiteren van strategische- en governancestandaarden die (deels) ontwikkeld zijn met behulp van de holistische benadering van cyberbescherming.

"Volgens het laatste rapport van het Forum over wereldwijde risico's hebben de vijf voornaamste wereldwijde dreigingen betrekking op cybersecurity, met cyberaanvallen en datadiefstal als de meest acute gevaren", aldus Serguei "SB" Beloussov, oprichter en CEO van Acronis. "Acronis loopt voorop in het nieuwe IT-discipline van cyberbescherming en biedt een vooruitstrevende en integrale kijk op de security-uitdagingen waar organisaties tegenwoordig mee te maken hebben. Door samen te werken met onze collega's kunnen we ervoor zorgen dat leiders in het bedrijfsleven en de overheidssector over de nodige tools en kaders beschikken om te antciperen op de cybersecurityverplichtingen van de moderne wereld."

Meer over
Lees ook
Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto, een dochteronderneming van Hewlett Packard Enterprise, ziet voor 2024 drie belangrijke trends rond cybersecurity en het dreigingslandschap. De eerste is dat de toenemende complexiteit en regelmaat van cyberaanvallen het steeds moeilijker zullen maken voor bedrijven om een goede cyberverzekering af te sluiten. De tweede trend die Zerto opmer1

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint, publiceert vandaag de tiende editie van het jaarlijkse State of the Phish-rapport. Hieruit blijkt dat meer dan twee derde (69%) van Nederlandse werknemers hun organisaties bewust in gevaar brengt. Dit leidt tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies. Ondanks een lichte daling van succesvolle phishing-aanvall1

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Niemand weet wat ‘The Next Big Thing’ in het dreigingslandschap wordt. Wat wel mogelijk is, is terugkijken naar 2023, opvallende gedragingen van actoren identificeren en een gefundeerde inschatting maken van wat 2024 mogelijk in petto heeft.