Acronis en het World Economic Forum Centre for Cybersecurity werken samen om de wereldwijde toename van de cybercriminaliteit een halt toe te roepen

Acronis-400300

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, draagt als partner bij aan het doel van het World Economic Forum Centre for Cybersecurity om de toenemende cybersecuritydreigingen in te tomen. Acronis’ expertise op het gebied van cyberbescherming wordt ingezet om systemische cybersecurity-uitdagingen te addresseren en om bij te dragen aan het vertrouwen in digitale oplossingen.

Nu de digitale economie wereldwijd steeds groter wordt, wordt cybersecurity een van de grootste aandachtspunten. Met leiders uit het bedrijfsleven, de overheidssector, maatschappelijke organisaties, het hoger onderwijs en tal van andere sectoren, positioneert het World Economic Forum Centre for Cybersecurity het principe van cybersecurity in als een concurrentievoordeel waarmee waarde en omzetkansen voor publieke en private organisaties worden gecreëerd.

Binnen dit samenwerkingsverband draagt Acronis bij vanuit zijn expertise op het gebied van cyberbescherming, een alomvattende aanpak van cybersecurity, om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de toekomstige uitdagingen op het gebied van veiligheid en bescherming. Acronis neemt deel aan het Cyber Risk and Corporate Governance-project om een basisbegrip van de voornaamste cybersecurityproblemen te definiëren en te werken aan richtlijnen voor strategieën op het gebied van security en cyber resiliency. 

Door deze samenwerking kunnen leiders uit de private en de overheidssector ook profiteren van strategische- en governancestandaarden die (deels) ontwikkeld zijn met behulp van de holistische benadering van cyberbescherming.

"Volgens het laatste rapport van het Forum over wereldwijde risico's hebben de vijf voornaamste wereldwijde dreigingen betrekking op cybersecurity, met cyberaanvallen en datadiefstal als de meest acute gevaren", aldus Serguei "SB" Beloussov, oprichter en CEO van Acronis. "Acronis loopt voorop in het nieuwe IT-discipline van cyberbescherming en biedt een vooruitstrevende en integrale kijk op de security-uitdagingen waar organisaties tegenwoordig mee te maken hebben. Door samen te werken met onze collega's kunnen we ervoor zorgen dat leiders in het bedrijfsleven en de overheidssector over de nodige tools en kaders beschikken om te antciperen op de cybersecurityverplichtingen van de moderne wereld."

Lees ook
Cybercriminelen gebruiken COVID-19-vaccin als lokmiddel bij hun aanvallen

Cybercriminelen gebruiken COVID-19-vaccin als lokmiddel bij hun aanvallen

Sinds het begin van de uitbraak van COVID-19 is het virus steeds een populair onderwerp geweest voor cybercriminelen. Wat opvalt, is dat de cybercriminelen gelijke tred houden met de ontwikkelingen in de maatschappij. In eerste instantie werd vooral ingespeeld op het bestaan en de verspreiding van het coronavirus.

Mark Beunk benoemd tot nieuwe General Manager voor Benelux en Nordics bij Kaspersky

Mark Beunk benoemd tot nieuwe General Manager voor Benelux en Nordics bij Kaspersky

Mark Beunk heeft onlangs de rol van General Manager voor Nordics en Benelux bij Kaspersky op zich genomen. Hij zal toezicht houden op de verkoop en activiteiten in België, Nederland, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en IJsland. Beunk, een ervaren Channel Leader, heeft een bewezen staat van dienst.

Awaretrain lanceert gratis security awareness app

Awaretrain lanceert gratis security awareness app

Awaretrain lanceert een gratis app waarmee medewerkers van bedrijven en organisaties hun cyber security kennis en skills kunnen verbeteren.