Acronis biedt early access tot Cyber Protect on-premise

Acronis

Acronis maakt bekend dat zijn cloudaanbod via serviceproviders nu voor iedereen beschikbaar is, als een bèta-versie, om het gemakkelijk op locatie te implementeren. Acronis Cyber Protect integreert databescherming, cybersecurity en endpointbeheer - om mensen te helpen bij de cruciale behoefte om veilig op afstand te werken. Met deze release kunnen IT-teams de technologie echt uitproberen en de unieke mogelijkheden van de oplossing in al hun IT-systemen integreren om alle data, applicaties en systemen te beveiligen.

Acronis Cyber Protect biedt onder andere geïntegreerde bescherming van applicaties om op afstand te werken. Het blokkeert automatisch kwetsbaarheden van webapplicaties en voorkomt diefstal van sessie-ID's via online vergaderapplicaties zoals Zoom, WebEx en MS Teams. Dit is een veelgevraagde functie nu veel mensen op afstand werken. De oplossing biedt ook proactieve cyberbescherming. Ransomware- en cryptojacking-aanvallen worden in realtime gestopt met AI-gebaseerde gedrags- en heuristische anti-malware.

"De COVID-19 pandemie vereist dat meer bedrijven dan ooit een beleid adopteren over het werken op afstand", aldus Acronis CEO Serguei ‘SB’ Beloussov. "Hoewel op afstand werken veel voordelen biedt, kan het waardevolle bedrijfsdata kwetsbaar maken voor cyberaanvallen. Met de uitgebreide toegang tot een bètaversie willen we meer organisaties en individuen helpen om hun data, apparaten en infrastructuur te beschermen."