95 procent van de bedrijven geeft toe dat hun technologische innovaties mislukken nog voordat ze worden gelanceerd

kaspersky-lab-400300

Uit onderzoek van Kaspersky naar bedrijfsinnovatie blijkt dat 95% van de leiding van innovaties in ondernemingen wereldwijd, toegeeft dat hun projecten vaak mislukken nog voordat ze worden gelanceerd. Veel van deze innovaties halen de ontwikkelingsfase niet eens (36%). Een gebrek aan samenwerking met IT-beveiligingsafdelingen vergroot ook de kans dat een project de eindstreep niet haalt.

Door bedrijven ontwikkelde, nieuwe producten slagen vaak niet. De Virtual Boy-gameconsole van Nintendo die is ontworpen om VR te integreren en de Nike FuelBand fitnesstracker zijn beide spraakmakende voorbeelden. En ook General Electric laat zien dat een transformatie van interne processen niet altijd de gewenste resultaten oplevert. Echter, het mislukken van dergelijke publiekelijk gelanceerde projecten is slechts het topje van de ijsberg.

Ontwikkelingsfase meest uitdagend

Volgens het onderzoek, onder 304 senior besluitvormers met betrokkenheid bij innovatie, wordt de ontwikkelingsfase als de meest uitdagende beschouwd in de ‘innovatielevenscyclus’. Dit wordt bevestigd door een derde (36%) van de respondenten op basis van hun ervaring.

kaspersky-c2860c83-a453-4f51-82b4-a657d6b96bce

 

Van idee naar uitvoer

Voor de meeste ondernemingen is de belangrijkste reden voor mislukte innovatie het ontbreken van een duidelijk plan en een duidelijke structuur, een vijfde (19%) van de respondenten is het hiermee eens. Het vermogen om uit te voeren is net zo belangrijk als het bedenken van een briljant idee, om een ​​waardevol inzicht om te zetten in een winstgevende en plausibele oplossing. Zodra de routekaart is opgesteld, is het daarnaast verstandig om deze regelmatig te herzien om op de hoogte te blijven van de activiteit van de concurrentie, markttrends en schommelingen in de sector.

CISO vroeg aanlijnen

Hoewel cybersecurity niet werd genoemd als een van de belangrijkste redenen waarom projecten mislukken, is er een gedeelde overtuiging (74% is het ermee eens) dat door het niet tijdig te betrekken van de Chief Information Security Officer (CISO), bedrijven de kans vergroten dat hun innovatie niet succesvol zal zijn. Dit kan te wijten zijn aan het onvermogen om projecten aan te passen aan strikte cyberbeveiligingsregels, waarbij meer dan de helft (54%) gelooft dat het IT-beveiligingsbeleid in hun bedrijf innovatie belemmert.

“Als een bedrijf wil innoveren, moet het risico's nemen en ook bereid zijn om enkele mislukkingen in het proces te doorstaan, aangezien die onvermijdelijk zijn als je op zoek bent naar iets heel nieuws. Echter, zijn er nog enkele praktische stappen die kunnen worden genomen om ervoor te zorgen dat een opkomende technologie of een product de lancering bereikt. Cybersecurity hoeft niet een barrière te vormen, maar zou een integraal onderdeel van het project moeten zijn. Zorg er daarom voor dat u de CISO in een vroeg stadium op de hoogte houdt bij het plannen van de volgende technologische doorbraak voor uw bedrijf ”, zegt Alexander Moiseev, Chief Business Officer bij Kaspersky.

Het volledige rapport is hier beschikbaar.

Over het onderzoek

In de zomer van 2020 gaf Kaspersky Savanta, een onafhankelijk marktonderzoeksbureau, de opdracht om een ​​aantal gebieden met betrekking tot bedrijfsinnovatie te onderzoeken. Innovatie is het proces waarbij nieuwe ideeën, technologieën, methodologieën, diensten of producten worden geïntroduceerd die bedoeld zijn om positieve veranderingen binnen bedrijven te beïnvloeden.

304 senior beslissers met een betrokkenheid bij innovatie, werkend in Europa, MEA, APAC, LATAM, Noord-Amerika en CIS, werden online ondervraagd in juli 2020. Deze werknemers werkten in verschillende industrieën en in grotere organisaties (meer dan 500 werknemers). Naar aanleiding van de onderzoeken werden 15 kwalitatieve diepte-interviews afgenomen met senior besluitvormers die betrokken zijn bij innovatie en werkzaam zijn in grotere organisaties in een reeks bedrijfstakken en specialismen.

 

Lees ook
Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet heeft samen met Manufacturers Alliance een onderzoek uitgevoerd naar beveiligingsrisico’s bij productiebedrijven. Daarbij werd onder andere gevraagd naar beveiligingsincidenten, de stand van zaken rond de samenwerking tussen IT-teams en operationele technologie (OT)-teams en audits op OT-beveiliging. Uit het onderzoek bleek onder andere d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

De scheidslijn tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) is aan het vervagen. Om goed te functioneren zijn OT-apparaten steeds afhankelijker van data en IoT-functies. Dat zorgt echter ook voor een verhoogd risico en nieuwe securityuitdagingen. Securityleverancier TXOne specialiseert zich op het snijvlak waar IT en OT overl1