68,5 miljoen euro aan bitcoins gestolen van crypto-mining platform

NiceHash, een online crypto-mining platform, is getroffen door een cyberinbraak. Alle activiteiten op het platform zijn stilgelegd. Vermoedelijk zijn tientallen miljoenen dollar aan bitcoins buitgemaakt.

nicehash-logo Gebruikers kunnen op NiceHash rekenkracht kopen en verkopen om cryptocurrency te minen. In een verklaring op zijn website maakt NiceHash melding van de cyberinbraak. Het platform geeft aan de aard van het incident te onderzoeken en daarom alle activiteiten op het platform voor een periode van 24 uur te staken.

68,5 miljoen euro aan bitcoins

Bij de aanval is het betalingssysteem van NiceHash gecompromitteerd en de content van de NiceHash bitcoin wallet gestolen. Hoeveel bitcoins precies in deze wallet zaten meldt NiceHash niet. NiceHash-gebruikers wijzen op Reddit echter op een bitcoin wallet die onder beheer zou staan van de aanvallers. In deze wallet zijn in totaal 4.736,42 bitcoins bijgeschreven. Met de huidige wisselkoers hebben deze bitcoins een waarde van 68.535.997,40 euro.

NiceHash geeft aan zeer bezorgd te zijn over het incident en hoopt de situatie in de komende dagen te kunnen oplossen. Naast een eigen onderzoek dat het platform naar het incident uitvoert, heeft NiceHash aangifte gedaan bij relevante autoriteiten en opsporingsinstanties. Ook werkt het platform samen met deze partijen om de diefstal te onderzoeken.

Wachtwoorden wijzigen

Aangezien het platform nog niet alle details over de aanval op een rijtje heeft, adviseert NiceHash gebruikers als voorzorgsmaatregel hun online wachtwoorden te wijzigen. Ook biedt het platform zijn excuses aan voor de cyberinbraak.

Lees ook
Nieuwe kansen voor cybercriminelen

Nieuwe kansen voor cybercriminelen

Fortinet heeft een nieuwe editie van zijn kwartaalpublicatie Global Threat Landscape Report gepubliceerd. Hieruit blijkt dat cybercriminelen hun aanvalstechnieken voortdurend aanscherpen. Of het nu gaat om misbruik van de uiterst gebrekkige beveiliging van IoT-apparaten of het omvormen van open source-tools tot nieuwe cyberbedreigingen. Het aantal...

Office-documenten steeds vaker ingezet voor verspreiding van malware

Office-documenten steeds vaker ingezet voor verspreiding van malware

Het aantal malwareaanvallen is fors gestegen. Cybercriminelen maken steeds vaker gebruik van Microsoft Office-documenten om kwaadaardige payloads te verspreiden. Hierdoor waarschuwt WatchGuard Technologies in zijn Internet Security Report over het vierde kwartaal van 2017. De beveiligingsspecialist baseert zich op analyse van data verzameld door Firebox...

CVE-2017-0199 is meest misbruikte kwetsbaarheid van 2017

CVE-2017-0199 is meest misbruikte kwetsbaarheid van 2017

De meest misbruikte kwetsbaarheid in 2017 was CVE-2017-0199. Dit beveiligingsprobleem in meerdere Microsoft Office producten en stelt aanvallers in staat een Visual Basic script met Powershell commando's te downloaden en uit te voeren. De kwetsbaarheid werd onder andere veel gebruikt voor phishing aanvallen. Dit blijkt uit onderzoek van Recorded Futures....