58 miljoen euro aan bitcoins gestolen bij Bitfinex

Aanvallers zijn erin geslaagd voor zo’n 58 miljoen euro aan bitcoins te stelen bij de bitcoin exchange Bitfinex. Het bedrijf heeft de handel in bitcoins stilgelegd.

De aanval is door Bitfinex bekend gemaakt op haar website. Bitfinex is een exchange waarop naast bitcoins ook in andere cryptocurrency kunnen worden verhandeld, waaronder in litecoins en ethereum. Bij de cyberaanval zouden uitsluitend bitcoins zijn buitgemaakt.

119.756 bitcoins

In totaal zijn 119.756 bitcoins gestolen. Deze hebben een waarde van pakweg 58 miljoen euro. De aanval is op 2 augustus rond 20:00 uur Nederlandse tijd ontdekt, waarna Bitfinex direct de handel in bitcoins heeft stilgelegd. Bitfinex zegt de diefstal te hebben gemeld bij de autoriteiten en de diefstal te onderzoeken. De website blijft offline tot dit onderzoek is afgerond. Het bedrijf geeft updates over de voortgang van het onderzoek via haar statuspagina.

Het gaat om de grootste diefstal van bitcoins ooit sinds de grootschalige diefstal bij bitcoin exchange Mt. Gox in 2014. Hierbij werden zo’n 850.000 bitcoins buitgemaakt, met een waarde van ruim 300 miljoen euro.

Meer over
Lees ook
Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

TA444, een staatsgesponsorde hackersgroep uit Noord-Korea is waarschijnlijk belast met het genereren van inkomsten voor het Noord-Koreaanse regime. Deze aanvallen overlappen met APT38, Bluenoroff, BlackAlicanto, Stardust Chollima en COPERNICIUM. In het verleden waren de pijlen gericht op banken om uiteindelijk geld door te sluizen naar andere dele1

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Niet updaten slimme apparaten vergroot risico om gehackt te worden

WatchGuard waarschuwt online shoppers voor oplichting

WatchGuard waarschuwt online shoppers voor oplichting

Met de feestdagen en Black Friday in aantocht slijpen oplichters de messen. Ook dit jaar proberen zij massaal om consumenten geld afhandig te maken en gevoelige gegevens te stelen, zo waarschuwt WatchGuard Technologies. Het IT-beveiligingsbedrijf zet de belangrijkste trucs van online oplichters op een rij. Ook geeft WatchGuard praktische tips om t1