58 miljoen euro aan bitcoins gestolen bij Bitfinex

Aanvallers zijn erin geslaagd voor zo’n 58 miljoen euro aan bitcoins te stelen bij de bitcoin exchange Bitfinex. Het bedrijf heeft de handel in bitcoins stilgelegd.

De aanval is door Bitfinex bekend gemaakt op haar website. Bitfinex is een exchange waarop naast bitcoins ook in andere cryptocurrency kunnen worden verhandeld, waaronder in litecoins en ethereum. Bij de cyberaanval zouden uitsluitend bitcoins zijn buitgemaakt.

119.756 bitcoins

In totaal zijn 119.756 bitcoins gestolen. Deze hebben een waarde van pakweg 58 miljoen euro. De aanval is op 2 augustus rond 20:00 uur Nederlandse tijd ontdekt, waarna Bitfinex direct de handel in bitcoins heeft stilgelegd. Bitfinex zegt de diefstal te hebben gemeld bij de autoriteiten en de diefstal te onderzoeken. De website blijft offline tot dit onderzoek is afgerond. Het bedrijf geeft updates over de voortgang van het onderzoek via haar statuspagina.

Het gaat om de grootste diefstal van bitcoins ooit sinds de grootschalige diefstal bij bitcoin exchange Mt. Gox in 2014. Hierbij werden zo’n 850.000 bitcoins buitgemaakt, met een waarde van ruim 300 miljoen euro.

Meer over
Lees ook
Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1